Ez a vonzás törvénye

A Vonzás Törvénye széles körben használt ezoterikus fogalom. Alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki és a hasonló a hasonlót vonzza. A fogalom nem újkeletű.

A http://www.angyalvonal.eoldal.hu/ összefoglalója szerint a 19-20. század fordulóján úgy képzelték el, hogy fizikai hatása van az anyag alakulására. A mai felfogás szerint a Vonzás Törvénye azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Az elmélet szerint a gondolatoknak teremtő ereje van: amire gondolunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, az valósággá válik. A gondolatok lehetnek tudatosak vagy tudattalanok…

…A “törvény” sok modern híve szerint a Vonzás Törvénye a kvantumfizikában gyökerezik. Eszerint a gondolatoknak olyan energiájuk van, ami a mágnesességhez hasonlóan vonzó energiával bír.

Ahhoz, hogy irányítani tudjuk ezt az energiát, négy dolgot kell gyakorolnunk:

1. Tudnod kell, hogy valójában mire vágysz, és kérd azt az Univerzumtól (Az Univerzum fogalmát tágan használják: teremtőként, Istenként vagy bármi másként is felfogható).

2. Összpontosítsd az érzelmeidet a kívánt dologra, és érezz hálát, lelkesedj érte.

3. Viselkedj és érezz úgy, mintha már megtörtént volna a kívánt dolog.

4. Légy nyitott, és fogadd el, amit kapsz. (Ha az ember arra gondol, hogy mije nincs, akkor a hiányból fog még többet kapni; ezt a negatív gondolatoknak köszönheti…)

http://www.angyalvonal.eoldal.hu///

Fotó: geralt pixabay

Tagged under