Tavaszi nagytakarítás füstöléssel

Évszakváltáskor mindig figyelmesebben, nagyobb alapossággal szoktunk kitakarítani. Kimossuk a függönyöket, megpucoljuk az ablakokat, és a régóta nem mozdított szekrényt, asztalokat is elhúzzuk, hogy a mögötte lévő port, koszt kisöpörjük. Átnézzük az újságokat, kidobjuk a régi számlákat, kacatokat, ha van erőnk, akkor a fiókokban is rendet teszünk, és a haszontalanná vált régi limlomoktól is megválunk. Ahogy a takarítással a lakásunk, életterünk tisztábbá válik, a lelkünkben is rendeződnek a dolgok. Igen ám, de mi történik azokkal a ránk ható energiákkal, negatív gondolatokkal, visszahúzó emlékfoszlányokkal, melyek továbbra is ott lebegnek, ott rezegnek a térben? Sajnos a porszívó nem tudja azokat egyszerűen felszívni.

Többféle út létezik a tér kitisztítására. Régebben sóval szórták le a padlót, különös tekintettel a sarkokra, mert úgy gondolták, hogy az magába szívja az ártó rezgéseket. A keleti kultúrákban apró csengettyűk csilingelő hangjai keltette rezgésekkel űzik el az ártó energiákat. A füstölés ősi rítusa pedig mind a világvallásokban, mind a hétköznapi emberek által ismert ceremónia. Tehát bármelyik utat is válasszuk, mindegyik ugyanoda érkezik. A fontos az, hogy ne feledkezzünk meg a tavaszi nagytakarításkor a szellemi szintek megtisztításáról sem. Hiszen nem csak a pormacskákat kell kitakarítanunk. A régi gondolatokhoz, a múlthoz láncoló emlékekhez, rögzült szokásokhoz, ártó rezgésekhez, mint amilyen az irigység, vagy a rosszindulat, – tapadt energiáknak nincs semmi keresnivalójuk sem a hálószobánkban, sem a lakóterünkben.

Ezektől a negatív rezgésektől a füstöléssel szabadulhatunk meg a legkönnyebben. A természetes, nagy erejű tisztító hatású növények, gyanták szárítmányok elhamvadásakor keletkező füst magával ragadja a megrekedt, ártó rezgéseket. A nagytakarítást egy füstöléssel egybekötött rituáléval tehetjük teljessé. A takarítás végén gyújtsuk meg a füstölőedényben a mécsest, majd helyezzük óvatosan a rácsra a kiválasztott füstölőanyagot, mely a keresztény kultúrkörben a tömjén, és az orvosi zsálya, az indián szertartásoknál a fehérzsálya, a cédrus, a dél amerikai sámánoknál a kopál, vagy a palo santo. Különösen jól lehet használni a Florasense tértisztítás céljából összeállított keverékeit is, mint amilyen a Tiszta Levegő, vagy a Tértisztítás. Amint elkezdenek füstölni az anyagok, hordozzuk körbe a füstölőedényt a bejárati ajtótól kezdve, háttal annak, a falak jobb oldalán haladva. Ameddig tudunk, nyújtózzunk óvatosan kezünkben a füstölővel felfelé a falak mentén és hagyjuk, hogy a levegőt körbelengje a lassan gomolygó, tisztító füst. Mindig a jobb oldalon haladjunk, ha ajtó nyílik ezen az oldalon, járjunk körbe abban a helyiségben is, majd folyatassuk az utunkat tovább, amíg vissza nem érünk a bejárati ajtóhoz. Érdemes tértisztításkor a szekrények ajtaját is kinyitni, a fiókokat kihúzni. Befejezésképpen gyújthatunk gyertyát, elmondhatunk egy imát vagy meditálhatunk is, így köszönve meg, hogy újra tiszta térben élhetünk tovább.

Florasense: a természetes füstölőszerek hozzáértő kezekből

Ellenőrzött forrásból származó, prémium minőségű füstölőanyagok

Több száz fajta 100%-ban tiszta, valódi növényi alapanyag (gyanták, szárítmányok, keverékek)

www.florasense.hu

(x)

Tagged under