szÉPségápolás ősszel I. rész A méregtelenítés

A holisztikus szépségápolás alapja, hogy ráhangolódunk az égi és a földi energiák rezgésére. Ez nem igényel semmi mást, csupán annyit, hogy a nézelődőből megfigyelővé válunk, magyarán, használjuk a józan paraszti eszünket!

Kitekintve az ablakon érzékeljük, hogy minden növény és állat kihasználja a Nap nyár végí sugarát. Tegyük ezt mi is! Most tudjuk feltölteni azt a fénypajzsot – D vitamin mennyiséget, ami nagyjából decemberig kitart és megvéd bennünket a különböző ?támadásokkal? szemben.

Mit látunk még a természetben?

Nos igen, a fák hullajtják a levelüket, a kertben eljött az őszi rendrakás ideje.

A természetben minden ciklikusan megújul, ideje nekünk is megszabadulni a már elhasználódott dolgainktól. Tegyük ezt minden szinten, de most fókuszáljunk a bőrünkre.

A régiségben az emberek ilyenkor beolajozták a bőrüket majd belehempergették testüket fahamuba és egy kaparó szerszám segítségével eltávolították az elhalt bőrsejteket. Nos, valljuk be őszintén, ez egy kicsit macerás és enyhén szólva radikális.

Ütemezzük a ?régitől való megszabadulás? idejét Újholdat megelőző hétre. A legegyszerűbb házi bőrradír a cukros olíva.

Állj be a fürdőkádba, tenyeredbe tégy egy evőkanál cukrot és annyi olíva olajat, ami kényelmesen elfér. Keverd össze és dörzsöld át a tesed kíméletes körkörös mozdulatokkal majd langyos vízzel zuhanyozd le.

Készíthetsz magadnak bőrradírt magvak őrleményéből, búzakorpából is, a hordozó lehet akár kefir vagy valamilyen természetes növényi gél. A lényeg az elhasználódott bőrréteg kíméletes eltávolítása. Szakkozmetikushoz is ilyenkor érdemes fordulni a különböző gépi dermabráziós kezelésekkel.

A méregtelenítés időszakában ne feledkezzünk meg a szaunáról, a gőzfürdőkről és természetesen a szervezet belső kitakarításáról, az őszi böjtről.

Sokszor felteszem magamnak azt a kérdést, hogy miért van az, hogy mi, itt Európa közepén csücsülünk a gyógyvizek tetején és arra se vesszük a fáradságot, hogy megismerjük őket, pedig a legtisztább föld-energiát ők közvetítik számunkra!

Gondoljunk csak bele, gyógyvizeink milyen érintetlen mélységről törnek fel, tele ásványi sókkal, kolloid fémmel és megannyí ősi információval!

Ébresztő! Nem elég az égre nézni,  a földi energiákat is ismerni kell. Ilyenkor ősszel ez prominens kérdés, a természet is visszahúzódik a földbe.

A következő rész az Újholdat követő időszakról, a bőr táplálásáról fog szólni, addig is méregtelenítsünk így is – úgy is!

Jánosi-Juhász Katalin
mesterkozmetikus

Fotó: Serdze85 pixabay

Tagged under