Spirituális tévhitek III. rész – Cselekszünk vagy csak álmodozunk?

Tipikus csapda, amikor a spiritualitás az élet elől való meneküléssé, pótcselekvéssé válik – a valódi fizikai tettek helyett. 

Spirituális fejlődési utunkon nagyon sokféle teremtő meditációs technikát, lazító légzőgyakorlatot sajátítunk el. Szinte minden teremtéssel kapcsolatos hanganyagban, könyvben találkozunk a következő gondolatokkal: ?Gondolkodj pozitívan! Vizualizáld az álmaidat! Tartsd fent a fókuszodat! Teremts a szívedből! Dobd el a negatív hozzáállást!? ? és még sorolhatnánk tovább végeláthatatlanul. De mit is jelent mindez? Hogyan alkalmazzuk? Hogyan fog az álmom, a vágyam valóban testet, fizikai formát ölteni?

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. Mit csinálnak vajon másként azok, akiknek nem ölt testet az álmuk? Miután megtapasztaljuk, hogy milyen üdítő érzés is az, amikor egy meditációval végre elül a zaj, az elme lecsendesül és CSEND van, Igazán Csend, akkor hajlamosak vagyunk szerelmesei lenni az adott technikának. Sokan menekülésként is használják a spirituális technikákat, a szellemi világot a fizikai világ ?szörnyűsége? ?borzalmai? és ?nehézségei? ellen. Mintegy – nem akarok vele szembenézni, az nem az enyém, semmi közöm hozzá, úgysem tehetek ellene semmit, akkor inkább nem is foglalkozom vele, ha nem látom, akkor nincs is struccpolitikát folytatva.

Sokan belesétálnak abba a csapdába is, hogy ha elég sokat meditálok és vizualizálok, akkor az Univerzum előbb-utóbb (ugyan jó lenne, ha inkább előbb!) a vágyott álmomat teljesíti. Én kérem mindent megtettem, leültem, meditáltam, vizualizáltam s még egy-két hókuszpókuszt is csináltam, biztos, ami biztos alapon, ergo kényelmesen hátradőlhetek és várhatom a Csodát! Sőt még azt is megteszem, hogy akár naponta szólok az Univerzumnak, hogy hahó, én itt vagyok, készen állok, jöhet a Csoda!

Az az igazság, hogy ha ?csak? ennyit teszünk, akkor akár ítéletnapig várhatunk. Lehet, hogy kisebb dolgok esetében működik, pl. még kapható a kedvenc csokim a boltban vagy időben odaérek egy találkozóra, bár késve indultam. De a nagyobb volumenű teremtésekhez bizony fizikai szinten is tenni, cselekedni szükséges.
A mentális teremtés, vizualizáció fizikai cselekvések nélkül csak abban az esetben működne tökéletesen, ha nem lenne fizikai testünk. De van! Fizikai, 3 dimenziós tapasztalást választottunk, itt tanulunk, tapasztalunk és teremtünk. A mentális, szellemi tudásunkat le kell hoznunk a földi síkra, itt a földön kell alkalmaznunk, cselekvésbe vinnünk és formába öntenünk.

Amikor egy kellemetlen élethelyzetet teremtünk, azért is mi magunk tettünk: például elmegyünk egy szórakozóhelyre, s a bennünk tobzódó tapasztalási vágynak köszönhetően belekötünk egy nálunk nagyobb testű idegenbe, aki válaszreakcióként jól felpofoz bennünket. S máris testet öltött az életünkben egy olyan élethelyzet, ahol a rossz érzéseinkkel szembesítettük magunkat. Mennyivel kellemesebb lenne a jó érzésekkel találkozni, az álmainkkal, a vágyainkkal. Ahhoz, hogy az álmok megvalósuljanak, azért is pont ugyanúgy szükséges fizikai cselekvésekkel tenni, mint ahogy a pofonjainkért is tettünk.

Sok álmunk van, sok mindenre vágyunk. Először ki kell választani, megérezni, hogy melyik is igazán az enyém. Ezt a szíved megmondja: ami igazán a te vágyad és nem bizonyítás, megfelelési kényszer vagy kisebbségi érzés van mögötte, hanem Igazi Vágy, akkor az egy kétség nélküli érzés és összetéveszthetetlen állapot. Ebben az érzésben Erő van! Ez a Tiéd! Ez fog téged tűzön-vízen átvezetni. Amikor ezt megérzed, nem kérdés, hogy cselekszel érte, mind szellemi s mind fizikai szinten. Hiszen igazán, erőből vágysz arra, hogy minél hamarabb testet öltsön, s nem hárítod csak az Univerzumra a teremtés felelősségét. Lehet, hogy az Univerzum anélkül is kézbesíti az álmodat, hogy fizikailag is tennél érte, de az Ő saját ütemében. Mivel tér és idő nem létezik, lehet, hogy az álmod egy másik vagy sokadik életben talál meg téged. Valóban ezt akarod?! Még egy és még egy életet várni és várni, vagy végre elkezdesz Élni és cselekedni?!

A szellemi és mentális munka természetesen ugyanúgy a teremtés egyenletének elengedhetetlen része, mint a fizikai cselekvés és megvalósítás is. Fizikai világunkban így működünk. A tudás önmagában nem sokat ér, ha nem tudjuk megcselekedni. S a cselekvés az legyen, ami közelebb visz tudatosan a célomhoz, vágyamhoz, ami erőt ad folyamatosan és jó érzéssel tölt el. Amikor igazi vágy feszít, akkor azt megnézed, hogy milyen kisebb-nagyobb célokkal, cselekvésekkel tudod mihamarabb megvalósítani. Kitűzöd a célt, hozol egy döntést és erővel, jóérzéssel belevágsz, cselekszel. Úgy, mint amikor veszett éhes vagy. Az egy olyan feszítő, kétség nélküli érzés, hogy ?enni akarok?, amiért biztosan teszel fizikai szinten is. Legalább benézel a hűtőbe, hogy mit tartalmaz. S ha nincs elegendő vagy megfelelő táplálék benne, akkor elsétálsz a közeli közértbe vagy rendelsz egy pizzát. A lényeg, hogy teszel érte, cselekszel! S lám, belátható időn belül enni tudsz, már nem leszel éhes. Megcsináltad!

Ugyanezt az elemi, feszítő, szívből jövő vágyat kell megkeresned! Ha érzed, hogy ezért bármit képes vagy megteremteni és garantáltan hajlandó vagy fizikai szinten is tenni érte, cselekvésbe vinni a vágyadat.

S hogyan tudsz tenni érte a szellemi technikákon túl? Például kimozdulsz a komfortzónádból, elmész egy helyre, találkozol másokkal, beszélsz arról, hogy mit szeretnél ? soha nem tudhatod, hogy az Univerzum kit küld hozzád segítségként, hogy az álmod testet öltsön. Ha szükséges, elsajátítasz hozzá egy új képességet, tanulsz hozzá valamit, feladsz egy hirdetést? Az álmod, a vágyad megmutatja, hogy melyik fizikai fórum, cselekvéssorozat az, ami téged jóérzéssel visz közelebb hozzá. Tudatos vagy abban, hogy az álmaid testet öltéséhez milyen célok vezetnek téged, és ennek megfelelően hozol tudatos döntéseket. Megvizsgálod, hogy az aktuális cselekvésed, amit épp tenni készülsz (egy séta, egy film megnézése vagy egy hirdetés feladása) közelebb visz-e az álmodhoz, vagy épp ellenkezőleg, eltávolít attól.

Ez a Te ösvényed, a Te álmod, a Te vágyad, Te teremted és Te teszel érte! Találd meg a harmóniát a szellemi és a fizikai cselekvések között, s ami valóban elengedhetetlen: a teremtésed folyamatában érezd jól magad!

Angyal Alenaya
www.angyalgyogyitas.hu

Képek:pixabay

Tagged under