Rajzolj szívet! ? teszteld az érzelmeidet

A szív-rajzteszt egyszerű önismereti- és személyiségtesztként szolgál, ami a kapcsolati és párkapcsolati érzésekről, a szerelem és a szexualitás megéléséről ad pillanatképet.

rajzolj szívet önismereti teszt

A feladat egyszerű! Vegyél elő egy darab papírt és íróeszközt és rajzolj szívet!

Elkészültél? Akkor nézzük miről árulkodik a szívrajzod!

A szív régóta a szerelem, a mély és finom érzelmek, az ember és életszeretet jelképe.

A szív forma a kézírásokban, az oválbetűkben (a, o, g, d) is gyakran felbukkanó szimbólum,  ami grafológiai értelemben szeretetvágyra, szeretetéhségre utal.

A mostani rajzteszt megfejtéséhez, értelmezéséhez is több a  grafológiában használt elemzési szempontot hívunk segítségül.

Mennyire telt és szimmetrikus a szívecskéd?

A megrajzolt szív teltsége, szélessége a grafológiában a betűszélesség és az szabályellenességnek felel meg.

A telt, ?kerek? szív rajz lelki harmóniáról, kiegyensúlyozottságról árulkodik. Érzelemgazdag ember vagy, aki jól érzi magát a bőrében.

Ha túl szélesre rajzoltad a szívet, akkor nagy a kontaktus és szeretetigényed a kapcsolatban. A huzamos egyedüllétet nem neked találták ki, szereted, ha mindig van valaki a közeledben, ha foglalkoznak veled. Azért, hogy ezt a vágyad kielégítsd, olykor hajlamos vagy kicsit rátelepedni környezetedre. Inkább kényelmes típus vagy, aki élvezi, ha kiszolgálják és a kedvét keresik.

A sovány, keskeny szív arra utal, hogy érzelmeidet nehezebben mutatod ki, félénk gátlásos vagy szorongó vagy. Így nehezebb számodra az ismerkedés, a kapcsolatteremtés is, aminek hátterében gyakran a hiányos vagy alacsony önértékelés áll. Az önismeret-fejlesztés és az önbizalom növelés sokat segíthet.

Érdemes azt is megvizsgálni, hogy a megrajzolt szív mennyire szimmetrikus vagy aszimmetrikus. A szív bal fele a nőies, míg a jobb oldala a férfias energiákat képviseli.

Ha szimmetrikus a szív két oldala, akkor személyiségedben kiegyenlítetten működik a férfi és női oldal, míg ha az egyik oldal nagyobb teltebb, akkor az adott oldalnak megfelelő energiák dominálnak. Ha a bal, akkor inkább nőies, passzív, elfogadó, befogadó típus vagy, ha a jobb, akkor férfias, aktív, határozott, kezdeményező és megvalósító személyiség vagy.

Milyen a megrajzolt szív csúcsa?

A szív csúcsa grafológiai szempontból az írás alsó zónájának felel meg, ami többek között a biológiai ösztönök és a szexualitás világa.

Ha a szív csúcsa ívelt, az gyengéd, odaadó, együttműködő szexuális hozzáállást sejtet, míg egy hegyes csúcs akaratos, irányító vagy magas elvárásokat támasztó, kritikus beállítottságra utal. Ha a két vonal nem ér össze a csúcsban, alul nyitva marad a szív, akkor a nemi életben való titkolózásra, őszintétlenségre gyanakodhatunk.

Különleges szív-rajzok

Vannak igencsak eredeti, dekorált, továbbfejlesztett szívrajzok is.
Az egyik leggyakoribb a nyíllal átlőtt szív. Ha ilyet rajzoltál, akkor olyan szerelmet vársz vagy élsz meg, ami olyan gyorsan és váratlanul talál el, mint Ámor nyila. Hiszel a Nagy Ő létezésében, romantikus vagy, de a párkapcsolatban gyakran kísért a féltékenység zöld szemű szörnye. Ha a nyíl mellett a szív csúcsa is hegyes, akkor az ágyban inkább a heves, szenvedélyes együttléteket jobban kedveled, mint a gyengéd ciróka-marókát.

A vérző szív a viszonzatlan szerelem, a szerelmi bánat és csalódás klasszikus jele. Gyakran jelenik meg szakítást követően, illetve jóval az után is, amíg nem vagy túl rajta, amíg fel nem dolgozod a csalódást. A meghasadt, megrepedt szív rajz is szerelmi csalódásra utal.

A kettétört szív többféleképpen értelmezhető. Jelezhet megtört, boldogtalan párkapcsolatot, de érthető úgyis, hogy keresed a lelki társadat, akivel kiegészítitek egymást és ketten alkottok egy Egészet.

Ha szárnyakat rajzoltál a szívnek, akkor a szerelem egy földöntúli, szárnyaló érzés számodra, amikor minimum fél méterrel a földön jársz. Egyszerre jelképezi számodra a szabadságot és a védelmet, ami átsegít minden nehézségen.

A mézeskalács vagy kidíszített szív kedves, kissé naiv és modoros emberre vall, aki azért ad, hogy még többet kapjon. Aki még kis tükröt is rajzolt mézeskalácsszívbe, az le se tagadhatja narcisztikus hajlamát. (?Tükröm, tükröm mondd meg nékem?”)

A két egymást átfedő szív szerető párkapcsolatra utal, jól megvannak kettecskén, szoros az érzelmi kötelék. Ha azonban túlzottan fedik, takarják egymást a szívek, akkor gyanakodhatunk társfüggésre is, amikor ők ketten már kapaszkodnak egymásba, egyedül bizonytalanok, szorongók.

Aki a felszólításra nem is egy, hanem sok szívet rajzolt, az szentimentális, romantikus ember. A sok szív értelmezhető úgy is, hogy az illető vagy még nem választott a sok lehetséges jelentkező közül, vagy nem igazán monogám típus, mert sokak számára van hely a szívében, nem feltétlenül a hűség mintaszobra.

Forrás: www.azirastukreben.hu

Fotó: pixabay Open Clips

Tagged under