Őszi szépségápolás 2. rész – Táplálás

Idén szeptemberben a Hold teljes fényében a Halak csillagjegyben fog ragyogni nyolcadikáról-kilencedikére virradó éjszaka, ami egy különösen érzékeny időpont. Amikor a Nap  (szellem) pontosan rávilágít a Holdra (lélek) akkor egy rövid  időre megnyílik az a fénycsatorna, amikor ráláthatunk a saját lelkünkre.

Az egész élővilág különleges rezdülékenységgel viselkedik ilyenkor: az éjszaka nyíló virágok a legerősebben illatoznak, az állatok beleállnak a Hold sugarába vagy izgatottan álmodnak . Csak az ember felejtette el kihasználni a teremtés ezen rövid terminusú aspektusát??

Bőrünk egy különleges energiaszövet, amit ha nagyítóval nézünk, akkor olyan mint egy stellárium.  Pórusai Holdtöltekor  a legnyitottabbak, így aktuálisan minden tápláló, ránctalanító kezelést jó, ha ennek megfelelően időzítünk.

Én Holdtölte napján szedem  és áztatom a Barátcserje és a Csipkebogyó termését,  az aktuálisan nyíló virágokat (Ligetszépe). Ebben a különleges rezgés-állapotban főzöm a bőrtápláló krémeket.

Ilyenkor van ideje a föld feletti részek eltevésének, például a rozmaringolaj elkészítésének.

A rozmaring – számos élettani hatása mellett – a hűség virága. A Holdtöltekor készített rozmaring olaj kész szerelmi varázslat és nem kell más hozzá, mint egy üveg olíva olaj és egy ág frissen szedett rozmaring. Az áztatás terminusa mindig egy holdhónap legyen! Ezt lehet enni, inni, kenni.

Készíthetsz otthon  tápláló pakolásokat, a klasszikus fürjtojás maszkot – arra az esetre, ha valaki még nem ismeri – leírom:

Fürjtojás maszk:

1 db. fürjtojás sárgája
1 kávéskanál frissen préselt olaj (én a szőlőmag olaját szeretem)
2 csepp virágméz

A fent említett anyagokat összekeverjük és a gondosan letisztított bőrfelületre felvisszük. Száradásig rajta hagyjuk, majd langyos, bő vízzel lemossuk. Igény szerint utánakrémezzük a bőrfelületet.

Lássunk egy igazi…

Szépségelixírt!

Vágj félbe egy érett avokádót, emeld ki a magját . Töltsd fel a keletkezett üreget rózsaszirommal, majd öntsd nyakon Tokaji Aszúval. Hagyd állni  legalább fél órát, majd törd össze villával és tegyél hozzá egy evőkanál rézkolloidot és egy evőkanál olíva olajat. Vidd fel arcra, nyakra dekoltázsra és helyezz egy keveset a szívcsakrádra is és pihenj le legalább fél órára! Ha ezt a szertartást Holdtöltére időzíted, igazi csodában lesz részed, teste-lelked meghálálja!

Jánosi Juhász Katalin
mesterkozmetikus

Fotó: Serdze85 pixabay

Tagged under