Motivációt félelemből!

Sok sikeres ember elmondta már, hogy milyen fontos a pozitív énkép kialakítása. Önbecsülésünk igenis fejleszthető, és a töretlen optimizmus kialakítható.

A berögzült téves nézeteidet bármikor meg tudod változtatni. Vizualizációra és relaxációra van szükséged! Látnod kell a lelki szemeid előtt a pillanatot, ahogy eléred a célod,látnod kell, hogy olyan életet élsz, amit megálmodtál magadnak! A cél, hogy érzelmi kötődés alakuljon ki acéloddal kapcsolatban, hiszen akkor fogod igazán akarni. Ez egy nagyon jó technika, bátran ajánlom!

De itt most nem erről lesz szó, egy másik technikával ismertetlek meg. Motivációt építünk a félelemből! Izgalmas lesz!

A motivációra nem akkor van szükséged, amikor valamit könnyen elérhetsz. Motivációra akkor van szükséged, amikor valami már annyira fáj, hogy nem bírod folytatni. Amikor állsz egy nagy feladat előtt, és félelmet érzel. Ilyenkor kell egy erő, amibe belekapaszkodsz és fogcsikorgatva nekiugrasz a munkának. Elhatározod, hogy minden áron megcsinálod. Mert MUSZÁJ!

Mielőtt nekiugrunk a munkának, tisztáznunk kell egy-két dolgot. A tisztánlátás egy nagyon fontos dolog. Igazából az első és legfontosabb dolog, ami kell a sikerhez. Egyrészt tisztán kell látnod azt, hogy mit akarsz az élettől. Milyen kapcsolatokat akarsz, barátokat, családi állapotot, munkát, vagyont, egészséget? (Ha még nincs egy nagyon részletes jövőképed, ne tétovázz, tollat és papírt elő! Láss azonnal neki a tervezésnek! A sikeres emberek azonnal cselekednek.)

Valamint pontosan kell látnod azt, hogy hogyan élsz most.

Az optimizmus egy nagyon fontos dolog, de attól még nem fog változni semmi, hogy letagadod a valóságot. Nézz szembe a tényekkel! Ez az első lépés. Nem akarsz így élni tovább? Akarsz egy másik életet? Pofátlanul nagy összeget szeretnél a bankszámládon tudni? Fel akarsz hagyni a munkával, és a sportnak, művészeteknek élni? Nagyszerű! Az első lépés, hogy elismerjük: Más életet akarunk! Azonnal el is kezdhetsz cselekedni az életed megváltoztatásáért!

Most pedig jöhet a munka! Idézd fel nagyon pontosan és részletesen azt a tiszta jövőképed! Nagyon mélyen éldd bele magad! Vonulj szépen félre, és lazíts! Ne törődj semmivel, csak magaddal! Mindig kell, hogy legyen időd magadra. Élvezd ki a pillanatot!
Amikor mosolyogva, és felszabadultan kinyitod a szemed, képzeld el a következőket: Sosem fogod megkapni azt, amiről álmodsz! Az életed semmit sem fog változni, ha csak TE nem változtatsz rajta. Gondolj bele abba, hogy úgy éled le az életed, hogy nem is élsz igazán, hogy elröppen melletted az élet. Az időnk véges, és csak egy lehetőségünk van élni. Gondolj bele, hogy te is egy leszel ezek közül a zombik közül!

Fájdalmas ugye? Ennél ijesztőbb dolog nem létezik számomra. Megnyugtatlak, hogy természtesen elérheted a céljaid, ha hajlandó vagy tenni értük. De lényeges, hogy megértsd: Akarni kevés. Az még nem lendít át a mélypontokon. A MUSZÁJ viszont igen.
Vannak alapszükségleteink, úgy mint az evés, ivás, alvás, légzés… Ezek nélkül biztos, hogy nem élnénk. Azt javaslom, hogy bővítsd ki az alapszükségleteid listáját egy új tényezővel. Az új alapszükségleted: álmaid megvalósítása.

Legközelebb, amikor fel akarod adni, elmenekülni a valóság elől, gondolj az új alapszükségletedre! Neked MUSZÁJ valóra váltani az álmaid! Persze lehetsz zombi is, a TE döntésed. A TE életed, a TE felelősséged!

Forrás: http://sikerkozosseg.hu

Fotó:

Tagged under