Mihez van tehetséged?

Élete során minden ember többször is válaszút előtt áll és döntenie kell, hogy milyen foglalkozást válasszon. Elfogadja-e az első kínálkozó lehetőséget vagy keresgéljen tovább? Mire képezze ki magát, milyen szakmát tanuljon? A környezet, a szülők és sokszor a hely, ahol élünk befolyásolja a választást. Bármilyen nehéz is a szakma és a munkahely megtalálása, 20 éves kora körül már a legtöbb ember dolgozik valahol vagy tanulja jövőbeli hivatását.

Mi van „vészhelyzet” esetén vagyis akkor, ha hirtelen elveszíted az eddigi munkádat vagy meg kell szakítanod a tanulmányaidat? A legtöbben tragédiának élik meg az elbocsájtást, hiszen bizonytalan helyzetbe kerülnek és az anyagi biztonságuk is megrendül. Pedig ilyenkor a sors új lehetőséget kínál az életed megváltoztatására. A lehetőségek közül te magad válszthatod ki, hogy milyen legyen a jövőd. A titok mindössze annyi, hogy olyan hivatást válasz magadnak, amiben jól érzed magad. A helyet is te választod meg és jogod van addig keresgélni, míg a legoptimálisabbat meg nem találod.

A legfontosabb, hogy feltedd magadnak a következő kérdéseket:

Mihez van tehetségem? Milyen új szakmát választhatok? Miben vagyok jó?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához nyújt segítséget egy új önismereti és életvezetési rendszer, a Spirit flow®. Az alapkaraktered meghatározása ugyanis megmutatja, hogy milyen jellegű munka felel meg számodra. Attól függően, hogy hány éves vagy és milyen időpontban születtél kiszámíthatod az úgynevezett alapkarakteredet és életkorod változásával megjelenő aktuális karakteredet. Ezek meghatározása azért is érdekes számodra, mert megérted, hogy mért van az, hogy nagyon szerettél egy foglalkozást, munkahelyet évekig, de egyszer csak érzed, hogy változtatni kell.

Az alapkaraktered úgy számold ki, hogy körülbelül 30 éves korodig a születési hónapod egyjegyű számát vedd alapul (aki 10, 11, 12. hónapban született az összeadva a számjegyeket 1, 2, 3) azt követően a születésnapod egy számjegyre egyszerűsített számát. Például, aki 28-án született az 2 + 8 =10, 1 + 0= 1. Tehát 1-es az alapkaraktere.

Ilyen foglalkozások között keresgélj, ha az alapkaraktered 

1-es született vezetők, nagy önbizalom, akaraterő és sok energia jellemzi őket. Bármilyen alkotó, vezető, végrehajtó tevékenység.

2-es szociális munkás, hivatalnok, diplomata, politikus, elemző, könyvtáros, titkár, mediátor, médium, jós. Jó beosztott.

3-as kommunikáció, média, tanár, előadóművész, ügynök, stb. Jó a beszédkészségük, és többnyire sikeresek az olyan területeken, ahol erre a készségre van szükség.

4-es vállalkozó, építész, műszaki rajzoló, gépész, titkár, irodavezető, építkezési vállalkozó, katona, ellenőr, gyors- és gépíró, jól beválhatnak szakértőként, és sikeresek lehetnek állami tisztviselőként. Minden földdel kapcsolatos foglalkozásban jók, remek kertészek. Nagy munkabírással, jó szervezőtehetséggel rendelkeznek, és szeretik a kihívásokat.

5-ös bankár, ügynök, eladó, diagnoszta, biztosítási kárbecslő, elemző, újságszerkesztő, igazgató, sportedző, tőzsdei szakember. Az extrém sportok művelői is ide tartoznak. Sokoldalúak, és jó a kapcsolatteremtő képességük, színes egyéniségek

6-os sikeresek lehetnek a nyilvánosság előtt vagy a közösségben végzett munkákban, a zenében, a festészetben, a színjátszásban, intézmény vezetőként, árvaház, idősek otthona, egészségcentrum vagy szépségszalon vezetőjeként, vagy a konyhafőnöki, virágkereskedői, divattervezői pályán

7-es  tudós, pap, orvos, könyvtáros, jogtudós, kutató. Érzékenyek, zárkózottak, intuitívak, és jól elboldogulnak önmagukban is.

8-as kiváló üzletemberek, kreatívak, és vezetői képességekkel rendelkeznek.

bankár, jogász, vállalkozó, mérnök, politikus

9-es sikeresek lehetnek a művészetekkel vagy az irodalommal kapcsolatos foglalkozásokban, ilyen például a színművészet, a tanári vagy az előadói pálya, a vallási tevékenység, a festészet, a nagyüzemi kertészkedés, a belsőépítészet, de sikeres lehet számukra az olajüzlet, a biztosítási szakma, a reklám világa vagy az utazások.

Akiknek az alapkaraktere mesterszám:

11-es sikeresek lehetnek előadóművészként, táncosként, aukcióvezetőként, cégalapítóként, vagy pedig az elektromosság, a matematika, a filozófia, a képzőművészet, a reklámszakma, a filmezés területén.

22-es gazdasági jogász, üzletlánc szervezője, exportőr, felvásárló, szakértő, mérnök, gépész, feltaláló, költő vagy vallási prédikátor. Bármilyen területen sikeres lehet, mindig nagyra törekszik.

Természetesen az itt felsorolt foglalkozások nem fedik le a teljes listát, csak nagyjából segítenek eligazodni abban, hogy képességeinket milyen irányban fejleszthetjük. Jó segítség a lehetséges jövőd kiválasztásában, ha tudod, hogy mihez van tehetséged.

dr. Kézdi Andrea

www.spiritflow.hu

forrás: Horoszkóp havilap

Tagged under