Ilyen a Kos jegy! – csillagjegy mustra

Terítéken a Kos, aki mindig mindenkinél jobban tud mindent, legalábbis azt gondolja. Ha te is ebben a jegyben születtél, akár neked is szól a következő általános jellemzés.

Ha egy Kostól véleményt kérsz, akkor készülj fel a kendőzetlen igazságra. Ő nem fog finoman fogalmazni, hanem megmondja őszintén a véleményét. Meggondolatlansága miatt gyakran olyan szavak is elhagyják a száját, amit legszívesebben már azonnal visszaszívna.

A felesleges energiáit valahol le kell vezetnie. Ezt sokszor helytelenül a munkahelyén, családjában vagy magánéletében teszi meg, holott a sport is tökéletes választás lenne. Önvédelmi sportokban, úszásban, futásban, testedzésben könnyen ki tudja adni magából mindazt, ami ?feleslegként? megmaradt.

Erőteljes és határozott fellépésű. Ha bárhol ki kell állnia a saját igazáért, vagy olyan személy mellett kell ott lennie, akihez nagyon is közel áll, akkor tűzön s vizen átmegy. Addig mondja és küzd, amíg a másik meg nem unja, és végül rá nem hagyja. Nem tűri az ellentmondásokat és azt akarja, hogy mindig az legyen, amit a fejébe vesz.

Beosztottként örök lázadó. Ő az, aki nem törődik bele abba, ha főnöke csak úgy tekint rá, mint egy munkaerőre. A monoton munkát, a mókuskereket nem kedveli, inkább az új kihívásokat keresi. Színes, rugalmas munkára vágyik, és szeretné, ha mindenki hozzá alkalmazkodna.

Határozottsága erénye is egyben, hiszen ő az, aki tudja, hogy mit akar az élettől. Kiváló szociális érzékkel rendelkezik, de a kommunikáció terén sokat kell még tanulnia. Lelkes és szenvedélyes.

Papp Máté

fotó: www.pixabay.com

Tagged under