Ilyen a Halak jegy! ? csillagjegymustra

A művészi vénával megáldott Halak tipikus példája a pengeélen táncoló személyiségnek. Amíg önfeláldozása és együttérzése az egyik pillanatban pozitív tulajdonság, addig a másik pillanatban már könnyen átcsaphat a mártír szerepbe. Viszont ha jól egyensúlyoz, egy igazán szerethető, a társaság központi személye lehet.

A Halak maga a kétlábon járó lelkisegély szolgálat. Mindenkit meghallgat, akinek problémája van, akár lelki okai (párkapcsolat, család, barátok, önszeretet), akár fizikai okai (pénztelenség, adósság, egészség, stb.) vannak.

A Halak az önfeláldozás mintaképe. Az erős együttérző képessége miatt, gyakran túlságosan is átveszi mások problémáját. Saját idejét és energiáját áldozza mások boldogsága érdekében. Nem érdekli, hogy az ő élete mennyire roppan ezért össze, még az utolsó erejével is küzd, hogy másoknak jobb legyen.

Nagy gyengesége viszont a mártír szerep. Amikor érzi, hogy rosszul bánt az idejével, és végül saját magát teljesen elhanyagolta, képes felölteni a mártír jelmezt, és órákon át hangoztatni akár a családja előtt, hogy ő bezzeg mit és hányszor megtett értük.

Kedvenc kikapcsolódása az olvasás. Egyszerűen falja a könyveket, pusztítja a sorokat. Jobban szereti, mint a televíziót, mert így fantáziáját is tudja használni. Az igazán művészlelkek otthon érzik magukat a versírás, festés és a zeneszerzés terén is.

Jelmondata: ?Az élet álom és én álmodom!?.

Papp Máté

fotó: www.pixabay.com

Tagged under