Időskorunk kódjai

Az idős korunk igazából két szakaszra osztható. A 60-adik évünkhöz legközelebb eső egyes számú életévünkben indul az első szakasz és rá 18 évre a második szakasz. Az első időszak a bölcsesség kora, míg a másodiknak életünk ?lebontása? a feladata.

Az első szakasz számát a születési évünk számjegyeinek az összeadásával kapjuk meg. Például, ha valaki 1954-ben született, annak az időskori száma: 1 + 9 + 5 + 4= 19, 1+9=10, 1 + 0= 1.

Nézzük meg, hogy mit jelentenek a számjegyek 1-től 9-ig, mint a bölcsesség korának számai!

1 szám

Az 1-es időskori szám azt mutatja, hogy az aktivítás az idősebb korban sem csökken. Ezek az emberek nem mennek nyugdíjba, vagy ha mégis, találnak valami elfoglaltságot maguknak. Még arra is képesek, hogy új vállalkozásba fogjanak. A férfiaknak sokszor van még fiatal gyerekük, a nők is elkezdenek valamilyen új tevékenységet, esetleg kreatív hobbit keresnek.

2 szám

A 2-es időskori számmal rendelkező emberek életüknek ebben az időszakában igénylik a társaságot és képesekké válnak másokkal együttműködni. Azokkal is jól ki lehet jönni, akik addig nem bizonyultak együttműködőnek. Szükségük van ugyanakkor mások szeretetére és támogatására.

3 szám

A hármasok idős kora igencsak vidám. Élvezhetik a munkájuk gyümölcsét. Nem vetik meg a társaságot és a szórakozást. Néha még arra is vetemednek, hogy új dolgokat tanuljanak, vagy esetleg tanítsanak másokat. Általában élvezik a családdal, barátokkal töltött időt és arra is képesek, hogy új ismeretségeket kössenek.

4 szám

A 4-es szám felbukkanása életünkben bármikor a merevséget, nehézséget jelenti. Az a veszély leselkedik a 4-es időskori számú emberekre, hogy beszűkülnek, merevek lesznek. Nem szeretik a spontaneitást, mindig előre tervezik meg teendőiket. Szerencsés esetben elkezdenek kertészkedni, vagy valami olyan elfoglaltságot találnak maguknak, ami kétkezi munkát igényel. Tudatosan törekedniük kell arra, hogy kilépjenek a merev állapotból. Jó tesz nekik a fiatalok társasága.

5 szám

Az ilyen számmal rendelkező idősebb emberek nem tudnak leállni, megpihenni. Szerencsés esetben beutazzák a világot, de szívesen próbálnak ki olyan dolgokat is, amiről úgy érzik, kimaradt az életükből: ejtőernyős ugrásra vállalkoznak, megtanulnak síelni vagy búvárkodni. Képesek olyan kalandokba keveredni, amit azelőtt soha nem engedtek volna meg maguknak. Szinte habzsolják az életet és mindent meg akarnak valósítani, ami a ?bakancslistájukon? szerepel.

6 szám

Az idős korban a 6-os számú embereknek fontos lesz az otthon. A nők szívesen töltik idejüket az otthonuk szépítésével, tisztogatásával, de magukkal is többet törődnek. A férfiak érdeklődése gyakran fordul a művészetek felé. Szívesen gyűjtenek bármit, legyen az műtárgy vagy kacat, a fontos, hogy szépnek találják. Csak akkor érzik jól magukat ebben az életszakszban, ha anyagilag is biztonságban tudják magukat.

7 szám

A 7-es szám a nyugalom, a visszavonulás, az elmélkedés időskori száma. Sokszor vágyik magányra az ember, de gyakran szenved is az egyedülléttől. Szerencsés esetben valamilyen rendszerező, kutató munkát végez az ember. A hit és a vallás is fontos szerepet játszik az életének ebben a szakaszában. Fontos, hogy a szám által determinált mártíromság érzését legyőzze és képes legyen emberi kapcsolatai megtartására.

8 szám

Ennek a számnak a rezgése nagyon erős. A 8-as a hatalom és a pénz száma, a harcosoké. Nem túl szerencsés időskori szám, hiszen az e szám bűvöletében élő ember nem tud megszabadulni az agresszívítástól. Lehetséges, hogy mégis inkább, mint a karma száma jelentkezik idős korban és tulajdonosa éppen felszabadul a hatása alól. Ebben az esetben elkezdik érdekelni a titkok, az Univerzum és az élet körforása.

9 szám

Akinek 9-es az időskori száma, az szert tehet az igazi bölcsességre. Lehetősége van a tarot-kártya Remete lapjában foglalt fő mondanivaló megvalósítására: ?Neki már nincs szüksége a világra, de a világnak szüksége van rá?. A remeteség azonban sajnos néha a magányt jelenti. Nagyon fontos, hogy tudatosan a bölcs kerüljön személyisége előterébe. Ekkor mások segítője lehet és mosolyogva, derűsen szemlélődve töltheti idős korát.

Dr. Kézdi Andrea
numerológus

Fotó: geralt pixabay

Tagged under