Hogyan programozd az elméd?

Egy gyakorlatlan elmének több száz negatív gondolata van önmagáról, másokról, tettekről és vágyakról. Azonban egy egyszerű gyakorlattal megtanulhatunk pozitívabban hozzáállni a mindennapokhoz.

Arra gondolsz, hogy úgysem sikerülhet. Megpróbálod a lehető legrosszabb képet felvázolni magadban, hisz akkor nem csalódhatsz akkorát. Dühös vagy magadra és másokra is.

A negatív gondolatok szép lassan megfertőzik az elmédet, és ha nem vigyázol a testedet is. Létezik egy módszer, amely segít szembesíteni önmagunkat ezekkel a gondolatokkal.

Mire lesz szükséged a feladathoz?

  • 3 befőttes üvegre
  • kavicsokra, mindenféle színben és méretben

A befőttes üvegeket címkézzük fel az alábbi időpontok szerint:

  • 07:00 – 12:00
  • 12:00 – 17:00
  • 17:00 – 22:00

Minden alkalommal, ahogy eszünkbe jut egy negatív gondolat – bármi legyen is az – dobjunk egy követ az üvegbe. (Ha reggel 10-kor jutott eszünkbe, akkor értelemszerűen a ?07:00 – 12:00? befőttes üveget használjuk.)

A kövek, színük és méretük által határozzák meg a negatív gondolatok típusát és súlyát.

Miért van szükség erre a gyakorlatra?

Ha követed az utasításokat, a nap végére rájössz, hogy pontosan hányszor gondolkoztál negatívan. Meg fogsz lepődni azon, milyen hamar felgyülemlenek a kavicsok az üvegekben. Már egy nap is elegendő ahhoz, hogy tudatosabban gondolkozz és elkezd fejleszteni az elmédet. Meglátod, hogy a negatívumokat képviselő kövek száma már az első nap délutánjára lecsökken.

Ne feledd, a Te kezedben a döntés, hogy milyen emberré válsz a gondolataid által!

forrás: http://spiritualhacking.com

kép: Tomory Bori

Tagged under