Híd az égen

Létezik egy égi jel, amely bárkit képes ámulatba ejteni és megtölteni a lelkét boldogsággal.

A szivárvány jelenségét az ősi időktől kezdve valamilyen misztikus jelnek vélték. A 13. századtól kezdve találunk leírásokat a szivárványokról. A legáltalánosabb értelmezése ennek a csodálatos jelenségnek a híd szerep, azaz az összekötő erő volt, amely több mitológiai történetben és vallásban is megjelent.

A japán és a skandináv mitológiákban a földi és az égi világ összekötettetésére szolgált. Hasonló értelmezést kapott a tibeti buddhizmusban is, hisz maga Buddha is egy szivárvány lépcsőn érkezett meg a földre.
Mindemellett a tudás és a megvilágosodás szimbólumával is felruházták a szivárványokat. A hét szín megjelenése a lehetőségek teljes spektrumát tárja elénk.

Természetesen a keresztény szimbolikában is megjelent ez a jelenség. Az Utolsó Ítélet ábrázolásakor Krisztus gyakran egy szivárványon trónol, egységesítő szerepének kiemelése céljával.

Végezetül pedig ne feledkezzünk el róla, hogy a szivárvány a sokszínűség és a béke szimbólumaként is megjelenik. Gondoljunk csak a melegbüszkeség, vagy egyes békemozgalmak zászlóira.

Sokan, sokféle jelentést tulajdonítanak ennek a különleges égi jelnek. Azonban egy biztos, a szivárvány csodálatos, energikus színeivel pozitív érzéseket vált ki mindenkiből, még azokból is, akik tiltakoznak minden jó és szép ellen.

forrás: www.ewao.com

kép: www.pixabay.com

Tagged under