HÉT JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES INTUÍCIÓHOZ

Sokszor felmerül bennünk a kérdés, hogy ez a valódi intuíciós érzés/ hang/ kép vagy esetleg a gondolataink szórakoznak velünk? Melyiket válasszam a lehetőségek közül? Vajon mire hallgassak? Itt az idő, hogy megtanuljuk hallani a belső iránytűnket, a jobb döntések és a teljes élet érdekében.

Voltál már olyan helyzetben, amikor egy ?érzés? azt mondja, inkább ezt kellene tenni, de a racionális elme pont az ellenkezőjét állítja? Aztán mikor meghoztad a logikus döntést, megbántad, hogy miért nem arra a finom belső vezérlésre hallgattam. Az intuíció a tudatalattink, a felső vagy isteni énünk sugallata, de nagyon sokszor nem halljuk meg, az azt túl üvöltő ego miatt.

Az intuíció sokak számára valami misztikus és megfoghatatlan, valami New Ages metafizikai gondolkodás, amivel nem tud mit kezdeni, de egyre többünkben válik tudatossá a használata. Ám azok is, akik megismerték, használják, gyakran kívül helyezik a bizonytalanságuk miatt. Ezért érdemes folyamatosan edzésben tartani magunkat ebben is.

Néha teljesen érthetetlen, hogy miért van az ?érzésem?, hogy itt forduljak jobbra, amikor tökéletesen tudom, hogy ennél a saroknál balra kell fordulnom. Próbáld ki és adj esélyt a belső suttogásnak: rendben, akkor most menjünk arra, mert ott valami nagyon jó vár vagy éppen elkerülök valamit, amire egyáltalán nincs szükségem.

Egyre több kutatási bizonyíték van arra, hogy a megérzéseink, egy kölcsönhatás eredménye, mely során folyamatos kapcsolatban vagyunk a környezetünkkel, mely láthatatlan információ által próbálnak terelni a jó irányba, a számunkra legjobb döntést hozva. Azt gondolnánk, hogy ez a kérdés csak a spirituális beállítottságú embereket érdekli, pedig már olyan macsó területek, mint a katonaság is, egyre több módszert vet be a siker érdekében. Itt van például Ivy Estabrooke a, Naval Research laboratóriumban, aki azt vizsgálja, hogy miben segítheti a csapatot, egy vezető intuíció a harc közben, úgy, hogy fontos és gyors döntéseket tudjanak hozni nem éppen nyugodt környezetben is.

A megérzéseink akár konfliktus, egy nehéz tárgyalás, váratlan helyzet megoldásának esetén is jobb döntéseket tudnak hozni, mint a racionális elme. A probléma, az, hogy sokszor elnyomjuk , szinte eltemetjük az a ?kis? hangot, ott mélyen belül.

A jó hír az, hogy az intuíció még mindig ott van, akkor csak meg kell tanulni hallani újra.

  1. Álljon itt hét jó tanács, a belső hang meghallásához:
    Meditáció: tölts több időt csendben, csak a belsődre figyelve.
  2. Kommunikál a természettel: legalább pár percben figyelj, hogy meghallod-e a hangját?
  3. Kreativitás: hangolódj festéssel, írással, tánccal, zenével. Szabadítsd fel az elméd.
  4. Tanulj meg hallgatni: legyél megfigyelő, csak szemlélődj időnként, akár egy barát meghallgatása, vagy éppen utazás közben is.
  5. Légy testtudatos: tanuld meg értékelni a legkisebb jeleket is, melyek a szervezetedből érkeznek: betegségek, fájdalom, fáradtság, eddig nem észlelt tünetek lehetnek ezek, de van úgy, ha figyelsz, a est beszélni kezd.
  6. Engedd el: nem kell mindent irányítanod, a kezedben tartanod. Néha lazulj el és engedd, hogy a dolgok csak úgy történjenek.
  7. Mindig maradj pozitív: egy 2013 a Journal Psychological Science által készített tanulmány szerint, akiknek jó a hangulata, azoknak a képességei megsokszorozódnak. Legyen ez az első lépés: most is tessék mosolyogni!

A JÓ DÖNTÉSEK, NYUGALMAT és NAGYOBB BOLDOGSÁGOT HOZHATNAK!

Elizabeth Renter (naturalsociety.com) inspiráló cikke alapján írta : PZA

illusztráció:http://orig13.deviantart.net/35da/f/2011/355/8/9/when_the_sun_met_the_sea_by_dan0128-d4jrq0p.gif

Tagged under