Ez a masszázs igazi értelme!

Az alapos átgyúrás ellazít, megnyugtat, frissíti a bőr vérkeringését, és jót tesz az idegeknek. Az azonban talán kevésbé ismert, hogy megfelelő masszírozással belső szerveid működésén, sőt akár személyiségjegyeiden is javíthatsz.

Tudtad, hogy bőröd bizonyos területei ? a hormonokat vérbe ürítő belső elválasztású mirigyeken keresztül ? valójában a belső szerveiddel állnak kapcsolatban? Ezért van az, hogy a talpon, a kézen vagy a test más részein lévő reflexzónák masszírozásával csökkenthetők például a vese, a máj vagy a szív működési zavarai. És ha továbbgöngyölíted a szálakat, kiderül az is, hogy nemcsak szerveid egészsége, de alkatod, intelligenciád, kedélyállapotod és személyiséged alakulása is függ belső elválasztású mirigyeid működésétől.

Mit és miért masszírozzunk?

1. Agyalapi mirigy ? A derűs gyerekkorért

Mivel a személyiség kialakulása már csecsemőkorban megkezdődik, érdemes csemetéd masszázspontjait egészen korán kezelésbe venned. Az agyalapi mirigy által termelt hormonok felelősek ugyanis a test növekedéséért és a rendezett lelkiállapotért. A nagylábujj és a hüvelykujj közepén, valamint a homlokon található reflexzónák masszírozásával nemcsak a gyerek testi fejlődését teheted kiegyensúlyozottá, de engedetlenségét, mogorvaságát is kordában tarthatod. Ezeknek a területeknek a nyomkodása segíthet a diétában is, az agyalapi mirigy váladéka ugyanis gátolja a zsír lerakódását a szervezetben.

2. Pajzsmirigy ? A belső harmóniáért

Azt, hogy pörgős energiabomba vagy inkább halvérű vagy-e, a nyak alsó részén lévő pajzsmirigy határozza meg. Ha úgy érzed, túl sok az energiád, sosem tudsz lenyugodni, vagy éppen ellenkezőleg: állandóan levert és lelassult vagy, akkor nyomogasd rendszeresen a pajzsmirigy masszázspontjaid. Ezek a talpon, a nagy párnás rész alatt, a nagylábujjhoz közel, a kézen a hüvelykujjhoz közel, továbbá a fejen, illetve az áll és a kulcscsont közötti sávban helyezkednek el. Ez utóbbi terület gyengéd masszírozása a bőrödet is puhává varázsolja, és lassítja az őszülés folyamatát.

3. Csecsemőmirigy ? A test tisztulásáért

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód következtében elgyengülő izmok azt jelzik, hogy az izom-összehúzódásért felelős csecsemőmirigyünkre bizony ráfér egy kis életre keltő masszázs. Ennek egyik módja a mellkas ütögetése ujjbeggyel a csecsemőmirigy feletti részen, a másik a szájpadláson, közvetlenül a fogak előtt található masszázspont megnyomása a nyelv hegyével. Talpon, tenyéren és fejtetőn is vannak reflexterületek, de jó tudni, hogy a mosolygás és a nevetés is ingerli, és aktívabb működésre sarkallja a csecsemőmirigyet. Az izomerősítés mellett a nyirokkeringés felfrissítésében is szerepe van, így segíti a méreganyagok távozását a sejtekből.

4. Hasnyálmirigy – A kiegyensúlyozott emésztésért

A hasnyálmirigy enzimjei a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok lebontásában vesznek részt, a szintén itt termelődő inzulin pedig a szervezet vércukorszintjét csökkenti. Reflexpontjainak masszírozása serkenti a szervezet inzulinellátását, ezért cukorbetegeknek kiváló terápia, de az emésztőrendszerre is jó hatással van. Székrekedés esetén ellazítja a has izmait, hasmenés esetén megnyugtatja a beleket, oldja a görcsöket. Finom görgő mozgással nyomogasd végig a talpadat és a kezedet, így keresd meg az érzékeny, masszírozásra váró pontokat. Csipkedd és masszírozd meg a hüvelykujj és mutatóujj közti hártyát illetve a füledet is, és nyomd bele az ujjaidat néhányszor pár másodpercre a hasfaladba.

http://yesssfactor.hu/

Fotó: pixabay

Tagged under