Eltűnt idők titkos könyve

Az emberiség kollektív tudatában régóta él egy „hét pecséttel lezárt könyv”, amely az „idők végén” nyílik meg. Sokan kutattak e könyv után és sok legenda szól róla. Egyesek Salamon király könyvét keresik, mások Hermésznek vagy Thotnak tulajdonítják. Néhányan a Biblia titkos kódjait próbálják megfejteni. Abban minden elmélet egyet ért, hogy ránk hagytak valamilyen titkos tudást őseink, aminek megfejtésével feltárulhatnak a világunk titkai, megtudhatjuk igazi eredetünket, az életünk céljait, az emberiség valódi származását. Azt sugallja mindegyik elmélet, hogy aki megtalálja ezt a titkos könyvet valódi hatalomhoz jut. Mindenki egyetért abban, hogy varázsolni lehet a segítségével, aki birtokolja az hatalomhoz jut az elemek felett és így a „világ ura” lehet.

Amikor fiatal koromban elkezdtem érdeklődni a világ iránt, hamar meggyőződésemmé vált, hogy az emberiség elől elrejtettek titkokat. Nem véletlen az a mondás, hogy „a tudás hatalom”. Az egyetlen dolog amit saját magunkért tehetünk a tanulás, minél több ismeret megszerzése a világról. A tudásunkat soha senki nem veheti el tőlünk! Mindig, mindenhova magunkkal tudjuk vinni. Az önálló gondolkodás a leghatékonyabb eszköz a kezünkben az önálló életünk megteremtéséhez. Megtanultam mindent amit csak lehetett. Nem az iskolában tanult dolgok érdekeltek. Állandóan olvastam és könyvtárakban kutattam, hogy ne az éppen aktuális politikai irányzatok által diktált hivatalos tananyagot sajátítsam el. Eleinte a régészet és az ősi kultúrák nyomai érdekeltek. Egyiptom annyira lenyűgözött, hogy elhatároztam: művészettörténész leszek. Szenvedélyemmé vált a régi korok kutatása. Szabad időmet múzeumokban töltöttem és lenyűgözve csodáltam, hogy a régiek milyen alkotásokat hoztak létre. Mégis a legnagyobb élményem egy dinoszaurusz csontváz látványa volt a londoni természettudományi múzeumban. Akkor jöttem rá, hogy a mesék sárkányát látom. Ez a felismerés értette meg velem, hogy az igazságot a világról nem a tankönyvekben, hanem a mesékben, legendákban, a különböző kulturák szent könyveiben kell keresni.

Ezen kutatások alkalmával találkoztam én is a legendák „hét pecséttel lezárt” könyvével, ami valahol elveszett, de a legendákban, az emberiség meséiben tovább él. Szenvedélyemmé vált a titokzatos múlt kutatása. A különböző kultúrák szent könyveinek tanulmányozása során nagyon érdekes dologra bukkantam. Ha a kultúrák sajátos nyelvezetét „kiiktatjuk”, ha a különböző vallásokról lefejtjük a kulturális mázat és csak a lényeget nézzük, hihetetlenül sok hasonlóságot találunk. A világ keletkezését, az ember születését vagy például az özönvizet mindegyik más szavakkal írja le, de a magja a történeteknek ugyanaz. Arra is rájöttem, hogy ha át is adták a régiek a titkokat, azt nem egy könyvben, hanem több formában is megörökítették, mindig az adott kultúrának megfelelően. A mi európai hagyományunknak megfelelő titkos könyvet tehát itt, a közelemben kell keresni. Az élet azonban sok más feladatot rót rám, így felhagytam a kutatással is. Hobbiból sok ezoterikus tannal foglalkoztam, a rendszerváltás után megtanultam mindent, amit csak lehetett. A kineziológia, asztrológia, numerológia és tarot kártya mellett mindent tanultam ami csak felbukkant.

Legnagyobb hatással a tarot kártya és a numerológia volt rám. Közel húsz éve tanítom mindkettőt. Eleinte különösen a tarot kártya érdekelt. Különösen az, hogy tapasztalatból láttam, hogy működik. Képes vagyok betekinteni vele bárkinek a múltjába, jelenébe, jövőjébe. Sok-sok évig szerettem volna megfejteni ennek a titkát, de végül elfogadtam, hogy anélkül is tudom használni, hogy nem értem. Könyvet is írtam róla, oktatófilmeket is készítettem. Sokan azt hiszik, valami különleges képesség kell a kártya használatához. Nem így van. Bárki megtanulhatja, ugyanúgy elsajátítható, mint egy idegen nyelv.

Jóskártya? Kétségkívül lehet vele jövőbe is látni. Sok év alatt jöttem rá, hogy a kvantumfizika elvein alapul a működése. Rájöttem, hogy nagyon ősi tudást tartalmaz, és interaktív könyvként használható. A képi világ és a számok elvont, nem mennyiségi tudása is benne rejlik. Megtaláltam a titkok könyvét! Mindent elmond a világról, minden egyes emberről, a rejtett titkokról. Segít a mindennapi életben eligazodni éppúgy, mint a világ keletkezésének és a mágia titkainak megfejtésében.  Beavatást ad, lépésről lépésre vezet be a titkokba. Olyan számmisztikai összefüggéseket tár fel, amely szinte felfoghatatlan és csak egy nálunknál sokkal fejlettebb kultúra tudásárautal.

A régiek üzenetüket nagyon okosan rejtették el számunkra. Játék (kártyajátékok) formájában hagyták ránk, olyan módon, hogy bármilyen nyelvű ember számára érthető legyen. A képeket, szimbólumokat mindenki egyformán érti, a számok nyelve is nemzetközi. Úgy rejtették el a titkos könyvet, hogy az mindvégig szem előtt volt. Azért sokan ismerték az erejét, tudta az egyház is, hogy milyen erő van ebben a könyvben. Nem véletlenül tiltotta be az egyház a kártyák használatát és ítélik el ma is sokan. Akik óvnak tőle vagy ostobák, vagy nagyon is ismerik az igazi erejét a Titkok könyvének, a Tarotnak

dr. Kézdi Andrea