Életünk ciklusai

Életünk 9 éves ritmus szerint váltakozik, a sorsciklus azonban 18 évet ölel fel. Ami most történik velünk, nagyon hasonló (természetesen nem ugyanaz!) ahhoz, ami 18 évvel ezelőtt történt velünk, és ahhoz is, ami 18 év múlva történni fog.

Javaslom, hogy akinek már van mire visszaemlékezni, írja le egy lapra a születésétől kezdve az éveket, kilences oszlopokba. Gondolkozzon el azon, milyen helyzetben volt mostanában egy számára fontos évben, és keresse meg a 18, 18 és fél évvel ezelőtti éveket a papírlapon. Milyen hasonlóságokat lát? Nem könnyű elsőre megtalálni az összefüggéseket.

Ennek a jelenségnek a tudományos magyarázata az asztrológiai megfigyeléseknek köszönhető. Az asztrológia szótárába tartozik a Hold csomópontjainak helyzete. A Hold csomópontjait a horoszkópban a bolygókhoz hasonlóan jelenítik meg, bár nem bolygókat jelölnek. Pusztán azokat a pontokat jelölik a Hold Föld körüli mozgásában, ahol a Hold a Föld Nap körül leírt pályáját keresztezi.

Az az idő, amíg a Hold csomópontjai ugyanabba a helyzetbe térnek vissza 18 és 19 év közöttre tehető. A felszálló és a leszálló csomópont pontosan 180 foknyira van egymástól. 18-19 éves útja során a Felszálló Holdcsomópont teljesen körüljárja a horoszkópot. A ciklus félútján visszafelé vándorol, és eléri azt a helyet, amit a Leszálló Holdcsomópont a születés idején elfoglalt. Ez először 9 éves korban következik be. A 18 éves ciklus elteltével a felszálló Holdcsomópont visszatér a születéskor elfoglalt helyére. Erre 18 éves korban kerül sor.

Az emberi élet tehát 9 éves ciklusok szerint változik, ellenkező előjellel, mint a szinuszgörbe, és 18 évenként kapunk emlékeztetőt a sorstól.

Ennek a törvényszerűségnek az ismerete csak arra jó, hogy odafigyeljünk a korábbi időszak hibáira, és próbáljunk tanulni belőle. Ami azonban tényleg megváltoztathatja az életünket, az az ezzel összefüggő személyes évek ismerete, vagyis annak a tudásnak a gyakorlati életünkben való alkalmazása, hogy melyik személyes évünk mire való.

Személyes év

A személyes év meghatározásához szükséges tudni, hogy életünk első éve nem az 1-es személyes évünk. Azt, hogy milyen személyes évében születtünk, ismét csak születési dátumunkból tudjuk kiszámolni, úgy hogy összeadjuk a születési év, hó és nap számjegyeinek összegét és egyjegyű számra egyszerűsítjük. Ez azt jelenti, hogy a születési személyes évünk megegyezik a sors- vagy karmaszámmal. A 2003. 7. 16. napján született személy életfeladata például, hogy az 1-es személyiségét megvalósítsa, és egyben 1-es számmal indul a személyes éveinek ciklusa is. A legtöbbünknek azonban ez nem esik egybe. Például: ha valaki 1978. 7. 22. napján született, akkor 1+9+7+8+7+2+2= 36 = 3+6= 9. A sorsfeladata tehát 9-es és az első személyes éve is. A ciklus nála a 9. évben kezdődik.

Az adott személyes év kiszámítása mindenki számára azért fontos, mert könnyen meg tudjuk állapítani, hogy adott időszak milyen a számunkra. A számítás úgy történik, hogy vesszük azt az adott évet, amelyre kíváncsiak vagyunk, például a 2015-ös évet és hozzáadjuk a fenti módon a vizsgált személy születési hónap és nap számát. Az előbbi személyt alapul véve: 2015. 7. 22. = 2+0+1+5+7+2+2= 19 = 1+9= 10. Vagyis annak, aki 1976. 7. 22. napján született, most (de csak a születésnapjától) 1- es személyes éve kezdődik. A személyes éveket születésnaptól születésnapig számoljuk és nem naptári évre. (Megjegyzem, egy komoly sorselemzésnél azért figyelembe vesszük a naptári évet is!)

Most nézzük meg, hogy melyik személyes év mire jó.

Az ember spirális ciklusokban fejlődik, és minden 9 éves ciklus más feladatot tartalmaz:

  • 1-es év: az új ciklus kezdete, ebben az évben kell minden újat elindítani. Jó év bármilyen vállalkozás, változás elindítására, építkezésre, házasságra. Ez az az év, amikor új életet kezdhetünk.
  • 2-es év: a kapcsolatok éve, érzékenység és együttműködés jellemzi. Ebben az évben lehet folytatni az előző évben megkezdett ügyeinket, de itt már ne indítsunk új dolgokat. Ebben az évben behajthatjuk a másoktól járó pénzt is.
  • 3-as év: a kreativitás, a kommunikáció és az inspiráció éve. Az egyik legkellemesebb év. A felhőtlen vidámság és a könnyed, kicsit felületes szórakozás jellemzi. Inkább a felületes, mint a mély kapcsolatok kialakulásának kedvez. Ilyen időszakban tudunk a leginkább csillogni, szívesen járunk szórakozni. A médiában is szerepelhetünk, aki a kommunikáció területén akar elhelyezkedni, ebben az évben próbálkozzon leginkább.
  • 4-es év: a kemény munka, a tanulás és a tőkegyűjtés éve. Az összes személyes év közül a legnehezebb. Ez az időszak, amikor semmi sem sikerül. Egyedül arra jó, hogy stabilizáljuk az eddig elért eredményeinket. Vigyázzunk, hogy ebben az időszakban ne történjen az életünkben nagy változás sem a munkahelyünkön, sem a magánéletben, mert hosszú ideig nem találunk sem új munkát, sem új partnert.
  • 5-ös év: a változtatás, a szabadság és a kiszámíthatatlanság éve. Ebben az évben bármi történhet velünk. Nem minősíthető jónak vagy rossznak. Arra kell felkészülnünk, hogy gyorsan tudjunk reagálni az eseményekre. Az ebben az évben létesített kapcsolatok nem tartósak. Változások lehetnek a munka és lakóhellyel kapcsolatban is. Előfordul, hogy ?világgá megyünk?, vagy extrém sportokat kezdünk űzni.
  • 6-os év: a felelősség, a szolgálat, az otthon éve. Ebben az évben vágyunk a legjobban egy igazi társra, egy igazi otthonra. Ennek okán gyakran felhagyunk a régivel. Veszélyes év azok számára, akik meg akarják őrizni a függetlenségüket, mert olyan erős a vágy egy társ után, hogy szívesen lépünk be egy tartós kapcsolatba. A művészi tehetség kibontakoztatásának is ez a személyes év az ideje. Olyan erős a kreativitás iránti vágy, hogy legalább a lakást átrendezzük.
  • 7-es év: az öntudat és a spirituális fejlődés éve. Sok numerológus szerint ebben az évben az ember nem csinál semmit, csak megpihen. Azt szoktam tanácsolni, hogy ezt az évet lehet a legjobban kihasználni a tudományos kutatásokra, könyvírásra, vagy csak tervezésre, elmélkedésre. A csendes visszavonulás és magába fordulás évét is ki lehet használni, ha másra nem hát gondolkodjunk magunkról és a világról.
  • 8-as év: az elismerés, a javadalmazás éve. Most jött el a pénzkeresés és az anyagi sikerek ideje. Ki lehet tűzni a nagy célokat, és meg is tudjuk valósítani azokat ebben az évben.
  • 9-es év: a befejezés, a megkönnyebbülés és az átalakulás éve. A ciklus vége nagyon nehéz időszak. Meg kell szabadulnunk minden fölöslegestől, legyen az személy vagy egy rossz fog. A 4-es után a másik nehéz év. Az vigasztaljon bennünket, hogy a következő, 1-es évben új ciklus és ezzel együtt egy új élet veszi kezdetét.

Azt tanácsolom mindenkinek, vegyen elő papírt és ragadjon tollat! Számolja ki saját személyes évét, és elmélkedjen egy kicsit azon, hogyan is alakult az utóbbi időben személyes sorsa. Érdemes megnézni, mi történt 9 illetve 18 évvel ezelőtt. Jó számolgatást!

Dr. Kézdi Andrea

videolink:
Tagged under