Csakratisztítás 2. rész

Csakratisztítást ajánlatos hetente-kéthetente elvégezni, ahogy épp érezzük. Ez valójában egy igen gyors gyakorlat, nem vesz el az idődből túl sokat, és akár így, miközben olvasod, ki is tudod tisztítani csakráidat.

Csakráink szervünkre, betegségünkre kedélyállapotunkra és lelkünkre is hatással vannak. Ha konkrét betegségünket, beilleszkedési, létrehozási problémáinkat feltérképeztük, a csakratesztből gyorsan kiderül, hogy melyik csakránk működik túl/alul. Ekkor nyugodtan használjuk valamelyik csakra erősítő színt, illatot vagy anyagot.
Csakratisztítást ajánlatos hetente-kéthetente elvégezni, ahogy épp érezzük. Érdemes akkor is gyors csakratisztítást végezni, ha épp nincs semmi gondunk, ezzel igen könnyedén meg lehet tartani energiaáramlásunk egyensúlyát.

Összes csakránk egyszerű tisztítása

Léteznek olyan energiák, amik bizonyos csakráinkkal különleges kapcsolatban állnak. Elég kérni őket, hogy segítsenek energiaközpontjaid megtisztításában. Akár itt és most olvasás közben elvégezheted a csakratisztítást ezen energiák aktivizálásával.

Helyezkedj el kényelmesen?
Összpontosíts a testedre?
Lélegezz könnyedén, pár pillanatig hallgasd lélegzeted
Képzeld, amint lábaidból gyökerek nőnek és a föld közepével biztos kapcsot hoznak létre, akár a fák gyökerei. Majd képzeld azt, hogy fejtetődből egy vastag aranyfonál indul el fölfele az égbe. Ezen a csatornán keresztül gyógyító fény áramlik testedbe, az Univerzum teremtő és gyógyító energiája. Összpontosíts a légzésedre?
Lassan és mélyen lélegezz, így egyre lazábbnak érzed magad. Minden kilégzéssel hagyd távozni a testedből a feszültséget, az aggodalmaskodást. Mondd nyugodtan magadban vagy hangosan: ? Minden kilégzésemmel egyre több és több feszültség távozik belőlem. Minden lélegzetvételemmel több és több energia áramlik belém.
Tudatosítsd a gyökércsakra helyét a hátgerinc alsó végénél, a farkcsontnál helyezkedik el. Mondd magadban vagy hangosan: -Kérlek, Univerzum teremtő és gyógyító erői, tisztítsd és gyógyítsd meg gyökér csakrámat és segíts abban, hogy biztonságban és a földhöz kötődve érezzem magam!

Most összpontosíts a második csakrára emlékszel az alhastól a köldök területéig tart, gyakorlatilag a belső nemi szerveknél található és kérd az Univerzum közreműködését, hogy megtisztítsák és optimális szintre töltsék ezt a csakrádat.
A harmadik, vagyis napfonat csakra kissé a gyomorszáj alatt helyezkedik el, összpontosíts most erre. Képzeld el, ahogy az Univerzum teremtő és gyógyító energiái feltöltik napfonat csakrádat békével és nyugalommal. Képzeld el azt is, ahogy minden feszültség, aggodalom és belső nyugtalanság kiáramlik belőled.
A negyedik csakra következik a mellkas közepén, pont a szívnél található. Az Univerzum energia most feltöltik szívedet a tiszta, feltétel nélküli szeretet örömével. Engedd szívedbe zöld gyógyító energiákat is, hogy a gyógyítás színével árassza el energiaközpontod és gyógyítsa be legmélyebb sebeidet.
Most összpontosíts az ötödik csakrára, mely a torkodnál található és hívd az energiákat, ami képessé tesz szembenézni az igazsággal és ki is fejezni azt. Addig maradjon itt figyelmed, amíg érzed az energia forgását.
Aztán tudatosítsd a harmadik szemed, a homlokod közepén, a két szemöldök között. Érezd, hogy felnyílik ez a terület, miközben felébrednek megérzéseid. Kérd az Univerzum tisztító és gyógyító erőit, hogy fejtsék ki hatásukat e csakrák tisztulása érdekében. És töltsék fel gyógyító és építő energiákkal.
Végül koncentrálj a fejed tetején elhelyezkedő koronacsakrádra és hívd az Univerzum aktivizáló erőit. Nyisd ki bátran koronacsakrád és érezd a töltődő energiát. Ez a beáramló magas szintű rezgés gyorsítja szellemi fejlődésedet.

Maradj még egy ár pillanatig így, érezd ahogy egész tested bizsereg a beáramló pozitív energiától. Lélegezz lassan, mélyen majd számolj magadban 1?.2?.3? érzed, ugye milyen tiszta és ép energiák vesznek körül? Mintha egy alapos nyári zivatar mosott volna tisztára. Mindenképp mondj köszönetet az Univerzum energiáiért.
Jegyezd fel esetleg, amit tapasztaltál, amilyen gondolat felmerült a fejedben.

 

http://eletlm.hu/

videolink:
Tagged under