A szív intelligenciája

A spirituális tanítások régóta úgy tartják, hogy a szív az érzelmek, a bátorság és a bölcsesség forrása. Ezt most a tudomány is megerősítette.

A HeartMath Intézetben végzett kutatások szerint a szív sokkal több, mint egy egyszerű szivattyú. Valójában egy rendkívül összetett, önszerveződő, információ-feldolgozó központ saját funkcionális ?aggyal?, amely kommunikál, és befolyásolja a az idegrendszert, a hormonális rendszert és egyéb működéseket. Ezek aztán hatással vannak az agy és a főbb szervek működésére, végül pedig meghatározzák az életminőséget.
Mérések szerint a szívet mintegy 2,5 méter átmérőjű erőtér övezi, ami ötezerszer erősebb, mint az agyé! Ezzel megdőlt az az eddigi tudományos feltételezés, miszerint az agy elektromágneses impulzusainak adóköre a legnagyobb.

A kutatások szerint a szív és az agy négyféle módon kommunikál egymással:

? Neurológiai kommunikáció (idegrendszer)
? Biofizikai kommunikáció (pulzushullám)
? Biokémiai kommunikáció (hormonok)
? Energetikai kommunikáció (elektromágneses terek)

Valójában tehát nem az agyunkból indulnak ki a cselekvési impulzusok, hanem a szívünkből. A szívünk osztja szét az információkat az érzelmeinken keresztül. A meggyőződéseinket, érzelmeinket elektromos és mágneses rezgésekké, hullámokká alakítja át, majd ezek a rezgések a testünkön túlnyúlva behatolnak a környezetünkbe. Mindenbe, ami körülvesz minket. Vagyis meggyőződéseink szó szerint sugároznak belőlünk, és a rezonancia törvénye ? vagyis a vonzás törvénye ? alapján hasonló rezgésű energiát keresnek.

http://www.heartmath.org/ cikke nyomán

Fotó: freeranges

Tagged under