A napom fénypontja…

Gondolkodj pozitívan! – Ismerős a jótanács? TV műsorokat nézünk, könyveket olvasunk arról, hogy hogyan is tudnánk elménket megszabadítani a negatív gondolatoktól.
Mégis sokan érezzük úgy, hogy a mindennapok nyomása alatt képtelenek vagyunk egyik napról a másikra megváltoztatni a szemléletünket a világról.

Gondolj vissza az elmúlt hetedre! Ki tudod emelni azokat a pillanatokat, amelyek valóban boldoggá tették és beragyogták a napodat? Könnyen elfelejtjük a pozitív élményeinket és hajlamosak vagyunk a negatív dolgokon keseregni.

Létezik egy gyakorlat, mely megmutatja nekünk, hogy hogyan tudjuk újra felfedezni az életünkben a pozitív élményeket és segít, hogy bármikor visszatekinthessünk rájuk.

Egy hónapon keresztül minden este ülj le, csendesedj el és pörgesd végig az agyadban az elmúlt napot. Válassz ki egyetlen pillanatot, amely meghatározta és feltöltötte energiával az elmúlt 24 órát. A kiválasztott élmenyt írd fel egy papírra a következőképpen:

A napom fénypontja?

Ezt ismételd meg 30 napon keresztül minden egyes nap. A lényeg, hogy az összegyűjtött élményeid egy olyan helyre kerüljenek, ahol bármikor elolvashatod őket (pl. parafatábla, befőttes üveg).

Ne feledd! Minden napban ott rejlik a csoda, a mi feladatunk csak annyi, hogy felfedezzük és megőrizzük a pillanatot!

forrás: www.psychologies.co.uk

kép: www.pixabay.com

Tagged under