A Kos otthona

A Kos a tavasz első pillanata. A fagyott föld fölenged,  a szunnyadó mag kipattan és megjelenik az első szín a természetben, a napszínsárga.

A kos személyiség

Tűz és kardinális: kezdeményező, dinamikus, lendületes. Ura a Mars, a kozmikus hadúr.

A prominens Kos -érdekeltségű emberek  pozitív tulajdonságai a manifesztálódó energia, friss gondolatok és a fizikai erő. Mindent gyorsan, teljes erőbedobással.
Sajnos ezzel együtt jár, hogy türelmetlen és szalmaláng. Meglehetősen én-központú, önzés, öntörvényűség, szélsőséges esetekben az  erőszak is jellemezheti.
Számukra minden fontos, ami dinamikus, így általában kiváló sportolók. Többnyire a sebesség megszállottjai, földön, vízen levegőn: motoron, autón, síléccel vagy repülővel.

A Kos terei

A praktikus, lendületes, könnyen takarítható terek áll jól neki. Sajátja az anyag dinamikája és létrehozása, így leginkább társítható jellemző formái a különböző “szögek” háromszögek, piramisok. Kedvelt színvilága: a tavasz friss árnyalatai, a sárga és annak komplementere, a kék. Nem idegen számára a határozott, figyelmet fölkeltő piros szín. Anyaga az egyszerűen megmunkált fém (vas és acél) és a fa. Nem különösebben fontos számára a kényelem, így a textíliákban nem válogatós, egyszerű, mosható anyagok jöhetnek nála számításba, ruházatban a farmer és a bőr, ami megjelenik az épített térben is.

A túlhevült Kos kiegyenlítődése az opponens mérlegi attitűdökkel kiegyenlíthető: egyszerű, átlátható terek, nyugodt, fakó levegős színek és struktúrák. Az otthon melege és a szépség létrehozása nem a sajátja, így a szépséget kívülről bevonzza az életébe. Többnyire olyan társat választ, akinek cizellált az ízlése.

Az otthon kellékei

A lakás kiegészítőknél mindennek prioritása van, ami  praktikus és hasznos, nem mellesleg legyen ár-érték arányos.  A növényekkel többnyire botrányos a viszonya, viszont nagyon tud örülni egy háztartási gépnek.

A nappali

A Kos nappalija a praktikus modern és a techno- design. Átlátható, egyszerűen megfogalmazott terek a sajátja. Kevés, ergonomikusan tervezett, kényelmes mobiliák. Textilekkel kapcsolatban  igényes, csak a natúr, természetes anyagokat tűri meg önmagán és az épített térben.

A kert

Térigénye nagy, a bezártságot rosszul tűri, igyekszik minél többet a szabadban lenni. Fontos számára a kert, mint élettér, tavasztól őszig szinte ott éli az életét. A most divatba jött lounge bútorok, kerti garnitúrák, lugasok és szaletlik mind kedvesek számára.

A konyha

Egy hangsúlyosan Kos érdekeltségű lélek számára az étkezés elsősorban a test egészséges táplálásáról szól. A konyhában a jelszó: egészség. tisztaság, gyorsaság! Nagyméretű hűtőszekrény a friss ételek tárolásához, áttekinthető tárolók, könnyen takarítható felületek. Konyháját is szívesen kivisz a szabadba, így elkerülhető számára kellemetlen  ételszag.

Hálószoba

A Kos hálószobájának a lényege a jól rugózó ágybetét – csak szex és más semmi! Ő Mars, a hódító, aminek alárendel mindent, fantáziája ezen a téren kimeríthetetlen és extravagáns.   Tekintettel arra, hogy szex-egészség-tisztaság nála összefüggő fogalom, gyakran látunk egyterű háló-fürdő kombinációt vagy közvetlen a hálószobából nyíló fürdőszobát. A Kos fürdője a  gyors zuhany, ápolt test.

Gyerekszoba

A Kos gyermek karaktere és gyerekszobája- a sportos mozgalmas játszótér. Ő a Tigris a Micimackóból:

A Tigris az mindig egy jellem,
sőt jellem és Tigris az egy!
A fejében süvít a szellem,
a lába meg ugrik, ha megy.

Tarka-barka, nyalka-falka, bam-ba-bam-baba.
A szellemes, kellemes, jellemes Tigris az én vagyok magam!

A balesetre legyenek kedvesek vigyázni!

Jánosi Juhász Katalin

Tagged under