A jelenben élés művészete!

Az emberek nem kis része azt szeretné tudni, hogy mi volt előző életében? Reméli, hogy jelentős életet élt, lehetőleg fontos személyként, akit talán a történelemkönyvek is rögzítettek. Sokan foglalkoznak a halál utáni élet kérdésével is. De!

Talán célravezetőbb lehetne, ha az emberek lassan a mostanra kezdenének fókuszálni? És a jelenlegi életükkel tetszenének inkább foglalkozni? Azzal a ténnyel, hogy itt, és most milyen döntéseket hoznak nap, mint nap? Ami viszont jócskán befolyásolja a saját életüket, a környezetük, családjuk, szeretteik mindennapjait, ebben az életben! Illetve, ha elfogadja valaki, hogy nem egyetlen élet létezik a számára az Univerzumban. Különben miért is foglalkozna a korábbi életével? Akkor a mostani élete döntései alapozhatják meg, egy következő élet paramétereinek alapjait.

És amúgy csendesen megjegyzem. Több milliárd ember él ezen a bolygón. NINCS ilyen nagyságrendű fontos történelmi személyiség a bolygó történetében. És akiket megőrzött az emlékezet, hát azokból is igen kevésnek szeretnék a bőrébe, sorsába bújni!

Viszont rakatszám vannak ma élő emberek, döntéshozók, és egyszerűbb életet élők is, akik a mindennapi gyakorlat szintjén, igencsak nagyvonalúan kezelik a mostani életüket, döntéseiket, kicsit sem mérlegelve a döntéseik következményeit!!! Függetlenül attól, hogy bekerülnek-e az utókor történelem oktatásába.

Tán időszerű lehetne a jelenre koncentrálni, és olyan életet élni, ami után “emelt fővel” lehet távozni ebből az életből. És akkor attól sem kell félni, mi lesz, amikor…..mert nem lesz mit szégyellni!

Viszont a jelen életre érdemes erőforrásokat “költeni”, mert minden most történik. A tegnap már egyéni múlt, és globális értelemben, az emberiség történelme.  A holnap pedig a mából fakad. Mint mindig! Ezt érdemes az emlékezetben tartani!

Csaba Beatrix tanácsadó

fotó: www.pixabay.com

videolink:
Tagged under