A Hetedik Mennyország

A Bibliában hetes a teremtés száma, a hét pecsétet hét angyal őrzi,  a zsidó vallásban a hetes a tökéletesség száma, az égő csipkebokrot szimbolizáló Menóra hét ágú. A druidák és az egyiptomiak hét én-ben hittek, a hét Hathor segíti a gyermekek születését.

A hetes szám az ősmagyar vallásban nem csak számot, hanem terminust is jelölt és jelöl – mind a a mai napig. A hét napjai egy hetet tesznek ki. Egy Holdciklus 4×7 napból áll, minden ősi idő számítást a Hold égen is látható, ciklikus változásából számították. A mai napig a terhesség időtartamát holdhónapban számolják az orvosok .

Nem véletlen, hogy az emberi kapcsolatok hét évente megújulnak, más szinten folytatódnak, hisz a  Holdciklus analógiát képez a sorsbolygó Szaturnusz 28-29 éves keringési idejével.

Nézzük meg, ízelítőül milyen változások köthetők a szervezetünkben a hetes számhoz. A bőrünk szarurétege hét nap alatt cserélődik, a hajkoronánk hét év alatt újul meg és a sejtszintű emlékezés is hét évig tart.

Badarság azt gondolni, hogy van egy éjszakás kaland. Minden szexuális együttlét hét évig sejtes szinten lenyomatot hagy, maga az orgazmus élménye, az extázis eljuttat bennünket a Hetedik Mennyországba.

A hetes szám a Neptunusz rezgésében áll, ami a feltételek nélküli szeret bolygója, a Vénusz  magasabb oktávja, negatív aspektusában az álom, a  ködösség, narkotikumok kiismerhetetlen parttalanságát szimbolizálja.

Az életünk folyamán élményeket gyűjtünk, legyünk körültekintőek annak ismeretében, hogy sejtjeink emlékeznek!

Jánosi-Juhász Katalin

Fotó: Bonnybbx pixabay

Tagged under