A boldog házasság 10 legfontosabb alapelve 2/2.

Megfontolandó igazságok

Éveken, évtizedeken át együtt élni valakivel, szeretetben, megértésben nem könnyű, de nem is lehetetlen. Dolgozni kell a boldogságon nap mint nap, nem adják ingyen, azonban csak rajtunk múlik, hogy az a szeretetteljes, boldog házasság, amiről az oltár előtt álmodtunk, megvalósul-e.

Van néhány alapvető igazság, amit érdemes megfontolni.

Intim beszélgetések

Nagyon fontos, hogy az évek múlásával ne felejtsünk el párnak maradni. Ne csak a gyerekekről és a velük kapcsolatos tennivalókról beszéljünk egymással, hanem néha üljünk be együtt a kádba, vagy gyújtsunk meg egy illatos gyertyát és beszélgessünk egymással, egymásról. Osszuk meg egymással a gondjainkat, a gondolatainkat, az örömeinket, kérjük ki egymás véleményét, mint szerelmünk hajnalán, amikor éjszakákat tudtunk átbeszélgetni.

Szexuális összhang

Soha nem az a fontos, hogy egy-egy pár hetente hány alaklommal bújik össze, hanem az, hogy mindenkinek elegendő legyen ennyi alkalom. A gondok ott kezdődnek, amikor nagyon különböző a házasfelek vérmérséklete. A legfontosabb azonban a kritikamentes, építő, őszinte kommunikáció. Mindannyian ismerjük a néma gyerek esetét, ne essünk ebbe a csapdába. Sokan még hosszú évek múltán sem képesek nyíltan beszélni a vágyaikról, honnan tudná akkor a párjuk, hogy mit szeretnének? Egy jó kapcsolat egyik alappillére a kölcsönösen örömteli szexuális élet, kivel is beszélhetnénk erről őszintén, ha nem azzal, akit a leginkább érint?

Csapatmunka

Egy hosszú házasság rengeteg megoldandó feladat elé állítja a párokat. A közös munka, a problémák közös megoldása nagy összetartó erő. Jó érzés tudni, hogy amíg együtt vagyunk, mindent megoldunk, hogy együtt semmi baj nem érhet minket, mert összetartozunk, mint a borsó meg a héja.

Pénzügyi együttműködés

Házassága válogatja, hogy közös kasszán élnek-e, vagy ki-ki a saját keresetét osztja be. Napjainkban a házassági szerződés sem ritka. Fontos azonban, hogy a lényeges pénzügyi kérdésekben közösen döntsünk, közös célokat tűzzünk ki és közösen valósítsuk meg azokat. Így az öröm is közös lesz.

Egy kis odafigyelés

Sokszor egészen apró dolgok is elegendőek a boldogsághoz. Nem csak arról van szó, hogy a férj néha vegyen virágot a feleségének, vagy a nő főzze időnkét a párja kedvencét. Néhány elejtett kedves szó, egy-egy apró gesztus, vagy érintés, mely arról árulkodik, hogy fontosak vagyunk a párunknak, nagyban erősíti az összetartozás érzését.

Forrás: http://www.teunneped.hu/

Fotó: blickpixel pixabay

Tagged under