9 DOLOG, AMIÉRT MÁTÓL HÁLÁS LEHETSZ!

Szoktad viszonozni mindazt a jót, amit kapsz az élettől? Ha igen, akkor te mindennap gyakorlod a hálát! Ha pedig eddig észre sem vetted, hogy mennyi ajándék vesz körül, akkor íme egy kilences lista, ami bearanyozza a napodat!

Élek

Ennél nagyobb ajándék nincs az életben. Ha valaki pedig valóban megéli a mindennapokat, nem csak túlél, akkor kezdi el megízlelni igazán, hogy milyen nagy ajándék!

Nem kell este éhesen lefeküdnöm

Tudod milyen rossz érzés lehet korgó hassal lefeküdni, és úgy aludni? A szegénység egyik legmélyebb pontja ez az állapot. Ha van mindig valami a hűtődben, akkor már hálás lehetsz!

Van tető a fejem felett

Az utcán sétálva biztos botlottál már te is hajléktalanba. Számukra nincsen se éjjel, se nappal? a kilátástalanság uralkodik rajtuk, és semmi reményt nem látnak a dolgok változására. Érdemes hálát adnod azért, hogy van hol álomra hajtani a fejedet!

Hallhatom a madarak csicsergését

Egy friss, tavaszi napon nincs is szebb pillanat, mint amikor a zöld lombok között csicsergő madarak hangja megtöri a természet csendjét! A szél simogatja válladat, te pedig élvezed a pillanatot!

Minden betegségből meggyógyultam

Nincs olyan ember, aki ne lett volna beteg életében ? ha van, az pedig csodaszámba megy. Biztos vagyok benne, hogy többől is kigyógyultál már te is. Hálát adtál az égnek azért, hogy ezekből kilábaltál? Ha még nem tetted, most nyugodtan mondj egy köszönő imát!

Finomabbnál finomabb ételeket ehetek

Kipróbáltad már más országok konyháját? Vagy a csípős, karakteres magyar konyha ízeit kedveled? Bármelyik is passzoljon ízlésedhez, adj hálát azért, hogy élvezheted a fűszereket, aromákat, ízeket!

Van családom, és vannak barátaim, akiket érdekel a sorsom

Ugye milyen jó érzés az, amikor a barátaid vagy családtagjaid érdeklődnek felőled? Mindenfajta érdek nélkül felhívnak, írnak neked, és afelől érdeklődnek, hogyan vagy. Ők az igazi szeretteid, akikre bármikor számíthatsz! Becsüld meg őket, légy hálás velük!

Van lehetőségem, hogy az legyek, aki lenni akarok

Ez a legjobb dolog az életben! Senki sem mondhatja meg, hogy mi legyél! Ha akarsz, politikus leszel, de ha szeretnél, akkor tanár. A döntés mindig a te kezedben van, és ezt soha senki sem veheti el ? bármennyire is próbálkoznak vele. Legyél hálás azért, mert az élet egy szabad játék!

Ugye most már hálás vagy te is?

Papp Máté ? motivációs előadó, spirituális tanácsadó

Kép: Pixabay / johnhain

Tagged under