7 tuti bölcsesség Osho-tól

A 20. század legismertebb vallási vezetőjének 7 legszebb idézetét gyűjtöttük össze. A csupán huszonnégy évesen megvilágosodott filozófus számos előadást tartott, melyek során az élet leglényegesebb kérdéseire kereste a válaszokat. Íme a szerintünk legjobb 7 listája!

?Az elme csupán fekete-fehér. Az élet olyan, mint a szivárvány.?

?Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény. Ha valakivel nem törődnek, annak az élete hanyatlásnak indul. Ha nem érzi, hogy fontos valakinek – legalább egyvalakinek -, akkor az egész élete jelentéktelenné válik. Ezért a szeretet a lehető legjobb terápia.?

?A világ minden szeretete a tiéd lehet, de ha te úgy döntesz, hogy boldogtalan leszel, boldogtalan maradsz. Pedig lehetsz boldog, végtelenül boldog minden ok nélkül – mert a boldogtalanság és a boldogság a te döntésed.?

?Amikor két ember együtt növekszik, sokszor keletkeznek köztük szakadékok, mert nem tudnak lépést tartani egymással; mindenkinek megvan a maga haladási sebessége, a maga egyéni fejlődési üteme. De ha szeretsz, tudsz várni egy kicsit, amíg a másik beér, és akkor kéz a kézben folytathatjátok az utatokat.?

?Az élet minden rejtett kincsét nekünk magunknak kell felfedeznünk… és a lét egyik legnagyobb kincse a szeretet.?

?Istent megtalálni annyi, mint tökéletesen természetessé válni.?

?Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja… a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le – az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel.?

Ha bármelyik Osho idézet tetszett neked, akkor oszd meg a Facebook-on a cikket!

Papp Máté

fotó: www.pixabay.com

Tagged under