5 tipp a boldog élethez!

A boldog élet nem egy elérhetetlen dolog, bár sokaknak csak egy álom. Ha betartasz pár lényeges lépést, és nem követed el újra a hibákat, akkor viszont máris közelebb lehetsz a vágyott állapothoz. Íme, 5 gyakorlati tanács a boldog élethez!

1. Mosolyogj, kacagj, nevess!
Amikor csak teheted, húzd a füledig a szád sarkát, hiszen a mosolygás, a nevetés szerotonint termel az agyban, ami azonnal jobbá teszi a hangulatod. Ha le vagy törve, akkor is mosolyogj és észre fogod venni, hogy hamar tovaszáll a rossz kedved.

2. Merj álmodni nagy dolgokat!
Sokszor túl kevés teret adsz magadnak. Indítsd be az életed, tűzz ki nagy célokat, álmodozz olyasmiről, amire igazán vágyik a szíved. Lehet, hogy megtörténik?

3. Adj hálát!
A hálaadás egy kulcsfontosságú lépés a boldogsághoz vezető úton. Legyen szokásod az, hogy minden este hálát adsz az aznap történtekért, akár jó, akár rossz eseményekért, hiszen mindenből tanulsz valamit.

4. Engedd be a napot!
Naponta minimum 20 percet tartózkodj a napon és engedd, hogy a napfény bejusson a bőrödbe. Érezd, ahogy átjár az energia, egyesülj a természettel, érezd védelmező ölelését.

5. Romantikázz!
Kuporodj a kedvenc foteledre egy igazán kedves és felemelő romantikus regénnyel, vagy nézz meg egy filmet, amitől biztos jó kedved lesz ? és esetleg más szemmel tekintesz az életedre. Érezd a szeretetet.

Papp Máté

Fotó: www.pixabay.com

Tagged under