2016 – A TŰZ MAJOM ÉVE 2. rész

Éves nagy kínai asztrológia előrejelzés ? Téged személyesen hogyan fog érinteni a Tűz Majom éve?

A 2016-os nagy előrejelzés első részében átnéztük az általános tendenciákat, melynek tudatában Neked már a legnagyobb kihívások közepette is kezedben van egy ?megoldókulcs?. Ebben a második részben most egy kicsit mélyebbre szeretnék menni. Megnézzük a Te személyes horoszkópodban, mit kell tenned ahhoz, hogy 2016 egy boldog és kiegyensúlyozott év lehessen Számodra.

Ne aggódj, ha esetleg csak most találkoztál a kínai asztrológiával, mert nem fogunk bonyolult elemzésekbe bocsátkozni, egyszerűen, lépésről lépésre megyünk végig az állásokon. Ehhez először is nyomtasd ki a teljes kínai asztrológiai képletedet, melyhez alábbi linken találod az ingyenes kalkulátort. (A teljes horoszkópodra szükségünk lesz, nem elég csak az állatév, amiben születtél.)

Tovább a horoszkópkalkulátorhoz ???

Ha van Tűz elem a horoszkópodban szuper éved lesz, boldog idők jönnek 2016-ban

Az előttünk álló év legfontosabb energiája egyéni szinten a Tűz elem lesz, ezért első lépésben azt nézd meg, Neked személy szerint bárhol a képletedben megtalálható-e a tűz elem?

Ezt a Jang Tűz, Jin Tűz, Kígyó, vagy Ló szimbólumok mutathatják.

Amennyiben ezek közül bármelyik jelen van, az azt jelenti, hogy 2016 minden tekintetben a boldogság és lehetőségek éve lesz Számodra. Rengeteg új irány, vagy ötlet kerülhet megvalósításra, és mivel a kínai asztrológiában a tűz elemhez tartozik az energia, vidámság, jókedv és boldogság is, valószínűleg egy érzelmekkel teli, vidám évnek nézel elébe. Bár hivatalosan csak február 4.-én kezdődik el asztrológiai értelemben a szoláris újév, a legtöbb Tűz elemű embert már most erősen foglalkoztatja, mi mindent fog megvalósítani, vagy változtatni 2016-ban. Ha vannak új terveid, csak biztatni tudlak, hogy vágj bele, ne halogasd a megvalósítást. Most van itt az idő, a Tűz Majom évében Te olyan hátszelet kapsz, amit még Onedin család is megirigyelne.

Ha nincs Tűz elem a horoszkópodban – Semmi gond, olvass tovább!

Ha nincs egyetlen Tűz elemed sem, akkor sem kell átaludnod 2016-ot, mert ez annyit jelent, hogy kicsit nagyobb tudatosságra lesz szükséged a mindennapok sikeréhez. Az elemzés további részében 3 jó tanácsot fogok adni, amit beépítve a mindennapokba, a lehető legtöbbet fogod kihozni Te is a Majom évéből.

Első jó tanács : A Tűz-Majom évében nem sajnálhatod magad!

Ugye ismered nyuszika és a létra esetét ?

Nyuszika megy a medvéhez létráért? Negyed úton megtorpan :
? Áhh? Úgysem adja oda a létrát!
Megy tovább, de félúton ismét megáll :
? Áhh? biztos, hogy nem adja oda a létráját?
Majd megy tovább, de háromnegyed úton ugyanez a jelenet megint lejátszódik. Mire megérkezik, már annyira belelovalta magát, hogy mikor medve ajtót nyit, csak ennyit mond:
? Tudod mit te medve? B?. meg a létrád!

2016 egyik legnagyobb kihívása az év indulásának pillanatában záródó úgynevezett ?Tűz tükör? konstelláció lesz. Ezen állás fő üzenete, saját pesszimista hozzáállásunk felismerése. Jó ha tudod, lesz egy tendenciád, hogy belső dialógusokat gyárts a fejedben arról, mennyien vannak ellened, és mi mindenért nem sikerülhetnek a dolgok. Ha nem leszel éber, nagyon könnyű lesz befolyásolni a józan ítélőképességet lehúzó gondolatokkal, vagy egyszerű előfeltevésekkel. Amennyiben viszont sikerül a belső dialógusok közepette kissé hátra lépned, észre fogod venni, valójában nincs sok valós alapja pesszimista hozzáállásodnak. Rá fogsz jönni, a sztori nagy része csak a fejedben játszódik?

Ha sikerül fülön csípni magad amikor elindul egy-egy ilyen romboló gondolatmenet, azonnal jussanak eszedbe e sorok. Mivel az előttünk álló év energiái túlérzékennyé tesznek mindenkit, hajlamos leszel a sérelmek felnagyítására, vagy eltúlzott érzelmi reakciókra.

A jó hír viszont, hogy ennek a technikai állásnak van egy másik üzenete is. A tapasztalatok szerint a fentihez hasonló gondolatoknál a helyzet sosem annyira végletes, mint amennyire érzed. Egyszerűen csak érzékenyebben érint most minden, mint korábban. Jegyezd meg jól, Tűz tükrös években sosincs akkora valóságalapja a Téged ért sérelmeknek, mint amennyit tulajdonítasz nekik!

Második jó tanács: Meditálj rendszeresen!

Amennyiben a személyes horoszkópodban megtalálható a Jang Víz, Kígyó, Tigris, vagy Majom szimbólum, számodra életmentő lehet az egyensúly megtartásához, ha beiktatsz naponta rendszeresen 1-2 perc meditációt, vagy rövid elcsendesedést, légzés figyelést, esetleg mantrázást.

Végezd ezt legalább kétszer naponta, reggel ébredés után és este elalvás előtt. A légzés figyelése fizikai szinten harmonizálja a prána csatornákat. A prána csatornákhoz pedig érzelmek kapcsolódnak. Ha egyensúlyban lesznek az energiák, egyensúlyba kerülnek az érzelmek is, ezáltal boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Fontos, hogy nem kell órákig ücsörögnöd meditációs pozícióban. Tényleg csak napi 1-2 percről beszélek ha nem vagy rendszeres meditáló, de az alatt az 1-2 perc alatt valóban figyeld a légzésed, és ne máson gondolkozz. Eleinte ha rajtakapod magad, hogy elkalandozol teljesen normális, ilyenkor finoman vezesd vissza a figyelmed a légzésedre, és kis gyakorlás után már egyre könnyebben fog menni. A hatás pedig a mindennapi akadályok könnyebb kezelésében lesz mérhető.

Harmadik jó tanács: Jó tett helyébe, jót várj ! Illetve majdnem?

Ez az év leginkább az adásról fog szólni, mégpedig úgy, hogy közben nem várunk viszont cserébe semmit. Légy majd résen ezért, mert anélkül, hogy tudatában lennél, könnyen belesodródhatsz az ?ennyit adok ? mennyit kapok? ? típusú érzelmi üzletelésbe. Ha olyan helyzettel találkozol, amikor csalódsz a világban, mert Te mindent megtettél valakiért, és közben nem kaptál érte semmit, annak kizárólag az az oka, hogy bár látszólag önzetlennek tűnsz, de valójában mélyen belül el vagy foglalva saját magaddal és a jó cselekedeteiddel?

A Tűz Majom éve ? mint bármelyik Tűz tükörrel induló év ? nem lesz könnyű, ugyanis olyan dolgokat kell most megvalósítani egyéni szinten, mint: kollégák támogatása a munkahelyen, odaadás a gyermekeink, szüleink felé és önzetlen szeretet, megbocsájtás a párkapcsolatot tekintve. Ez pedig nem könnyű? Viszont ha mindezt konzekvensen beépíted február 4-től a mindennapokba, nem marad el a hatás. Az Univerzum pedig mindeközben végzi a dolgát Veled kapcsolatban, és az önzetlenül végrehajtott tettek gyümölcsei bőségesen visszatérnek Hozzád. Csak most nem onnan, ahonnan várnád, egészen más helyekről fog érkezni, akár elképesztő módokon.

A fenti sorok 2016 február 4-től mindenkire vonatkoznak, de különösen hangsúlyosan megszívlelendők azok számára, akik személyes képletében megtalálható bárhol megint csak a Jang Víz, Kígyó, Tigris, vagy Majom szimbólum.

Ha úgy érzed másnak is segítségére lehet ez az írás, kérlek oszd meg minél több emberrel, köszönöm. Boldog, békés, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok

Szeretettel
Nagy Melinda

www.kinaihoroszkop.com

kép: Pixabay/tabble

Tagged under